Hovězí Stroganoff

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 250
      g houby
    • 2
      lžička petrželka
    • 142
      ml šlehačka
    • 1
      kg hovězí biftek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a polovinu másla. Přidáme cibulku a smažíme asi tak 6-8 minut, dokud nám krásně nezměkne a nezesklovatí. Přidáme houby a smažíme další 2-3 minuty. S drážkovitou lžící vyndáme směs (nebo jednoduše přelijeme přes cedník) a dáme na stranu.
2
Do pánve přidáme zbylé máslo a osmažíme polovinu masa, dokud nevsákne šťávu. Opět vyndáme s drážkovitou lžící a dáme smažit druhou polovinu masa. Po chvíli přidáme jak první část masa, tak houby s cibulí. Vše dobře zamícháme, poprášíme petrželkou a polejeme šlehačkou. Povaříme ještě pár minut a můžeme podávat.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Waikiki
    Waikiki |

    28. 10. 2012 16:47

    Uzasna je verze Jamieho Oliviera (15 minutove vareni) - 4 druhy hub, kysele okurky, cervena cibule, trochu laaaku, cesnek, zelena petrzel, sirloin steak, sladka paprika, jogurt a trochu mleka, brandy a samozrejme sul a trochu pepre. BOZIII mnamka. Kdo umi trochu anglicky - mrknete na Channel 4.

  • Anonymous
    Anonymous |

    12. 2. 2011 23:26

    pokus

  • Tomas Lhotak
    Tomas Lhotak |

    18. 11. 2007 03:00

    Moje manzelka to zkusila. Cela rodina se poradne pocase nazrala. Ja jsem se tak narval az jsem se druhy den z toho pekne posral. Ztravil jsem cely den na zachode a potom jsem musel zavolat potrubare aby procistily kanalizaci. Dekujeme za recept, rodina Lhotakova