Hovězí srdce na špeku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso Srdce
    • 50
      g slanina
    • 40
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • vývar
    • 40
      g hladká mouka
    • 20
      g šunka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme 25 g slaniny. Osolíme, opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a potépřidáme osmahnout dalších 25 g slaniny. Poté vložíme na plátky či kousky nakrájené srdce, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Vývar doléváme a občas srdce obrátíme.
2
Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu vydusíme na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou, do červena zapečeme, zalejeme zbytkem vývaru a dohladka povaříme. Nakonec ještě prohřejeme plátky srdce. Můžeme přidat 20 g šunky a podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.