Hovězí s vaječnou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso nebo žeber
    • 4
      ks vejce natvrdo
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. Maso nakrájíme na větší kousky a polijeme kašičkou.
2
Kombinace teplého masa a studené omáčky je delikatesa. Tlustý krajíc čerstvého chleba je nejlepší příloha.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    11. 5. 2006 16:30

    Airan, omlouvám se Vám i čtenářkám, zapomněla jsem se zmínit o oleji. Také ho tam dávám. děkuji za připomínku :-))))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 5. 2006 11:25

    Tohle určitě zkusím, až budu vařit maso na polévku, díky za tip:-)

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 10:58

    Pastis, souhlasim, ze je to delikatesa:-) Mame to moc radi, jen do kasicky pridavam i lzice oleje. Delam to presne podle vasi radi, uvarim vice masa - pak je z toho vyborna polevka. Doporucuji!