Autor:

Hovězí s máslovými bochánky

Obtížné
Ingredience
Olivový olej 3 lžíce
Hovězí kližka
nebo libová plec - nakrájená na kostky
700 g
Cibule
velká - nakrájená na kolečka
5 ks
Moučkový cukr 2 lžička
Mrkev
středně velká - nakrájená na kolečka
2 ks
Hovězí vývar 850 ml
Rajčata
konzervovaná
400 g
Hladká mouka 280 g
Prášek do pečiva 1,5 lžička
Jedlá soda 3 lžička
Sůl 1 lžička
Máslo 70 g
Petrželka
sekaná
3 lžíce
Podmáslí
nebo mléko či bílý jogurt
180 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Hovězí, Pečivo

Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.

Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, předehřejeme troubu asi na 220 °C a připravíme si bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučněném vále vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu v troubě zapékáme 12-15 minut, aby bochánky nabyly a trochu zezlátly.

(Je to výborné, já osobně masovou směs nakonci zahušťuji a přislazuji, ale to už je na chuti každého).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recept na knedlíky a bramborové krokety Články z

Komentáře k receptu: Hovězí s máslovými bochánky

Komentáře

  1. Dagmar Nováková   07.02.2007 | 13:34 | reagovat | závadný

    Ano,tak aby mezi nimi nebyla mezera,položíme kolečko z těsta a druhé o něho krajem opřeme a další zase .

  2. Yveta   07.02.2007 | 8:39 | reagovat | závadný

    Delam neco podobneho, ale s kurecim ci krutim masem a misto konzerv.rajcat davam k mrkvi, petrzel a rapikaty celer. Je to moc dobre. A protoze nasi rodine to chutna, vyzkousim i tento recept. Urcite (pokud nezapomenu), dam vedet, jak jsem dopadla.

  3. Jaroslava Oumarová   05.02.2007 | 14:32 | reagovat | závadný

    Já jsem to pochopila tak, že do pekáčku s masem narovnáme kolečka z těsta tak, aby se trochu překrývala, to je, aby mezi nimi nebyla mezera. Nahusto:-))

  4. František Pazdera   05.02.2007 | 11:51 | reagovat | závadný

    "Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly" - omlouvám se, ale neumím si tento pokyn vysvětlit, můžete upřesnit?Děkuji

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web