Hovězí s máslovými bochánky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 700
      g hovězí kližka nebo libová plec - nakrájená na kostky
    • 5
      ks cibule velká - nakrájená na kolečka
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 2
      ks mrkev středně velká - nakrájená na kolečka
    • 850
      ml hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná
    • 280
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželka sekaná
    • 180
      ml podmáslí nebo mléko či bílý jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
2
Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, předehřejeme troubu asi na 220 °C a připravíme si bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučněném vále vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu v troubě zapékáme 12-15 minut, aby bochánky nabyly a trochu zezlátly.
3
(Je to výborné, já osobně masovou směs nakonci zahušťuji a přislazuji, ale to už je na chuti každého).
Zařazení: Maso Pokrmy Hovězí Pečivo

Komentáře k receptu

  • Dagmar Nováková
    Dagmar Nováková |

    7. 2. 2007 13:34

    Ano,tak aby mezi nimi nebyla mezera,položíme kolečko z těsta a druhé o něho krajem opřeme a další zase .

  • Yveta
    Yveta |

    7. 2. 2007 08:39

    Delam neco podobneho, ale s kurecim ci krutim masem a misto konzerv.rajcat davam k mrkvi, petrzel a rapikaty celer. Je to moc dobre. A protoze nasi rodine to chutna, vyzkousim i tento recept. Urcite (pokud nezapomenu), dam vedet, jak jsem dopadla.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 2. 2007 14:32

    Já jsem to pochopila tak, že do pekáčku s masem narovnáme kolečka z těsta tak, aby se trochu překrývala, to je, aby mezi nimi nebyla mezera. Nahusto:-))

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    5. 2. 2007 11:51

    "Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly" - omlouvám se, ale neumím si tento pokyn vysvětlit, můžete upřesnit?Děkuji