Hovězí s houbami na červeném víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
120 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 250
      ml červené víno suché
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 375
      ml hovězí vývar
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g šalotka
    • 400
      g houby
    • 500
      g brokolice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na slabé plátky a osmahneme. Vyjmeme z pánve a osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Když je maso osmahnuté, vložíme předem osmahnutou slaninu a přidáme víno, protlak, vývar, česnek a 250 ml vody. Přivedeme k varu, poté přikryjeme a zvolna vaříme asi 1 a půl hodiny. Mezitím rozpálíme 1 lžíci oleje ve velké pánvi a osmažíme šalotku a houby, dokud nám nezměknou. Maso vyjmeme z hrnce a omáčku nepřikrytou zvolna vaříme, dokud se nám nevypaří na polovic. Vrátíme maso do kastrolu spolu s šalotkou a houbami, mírně ohřejeme. Podáváme s uvařenou brokolicí.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    18. 1. 2006 14:04

    Urcite vyzkousejte, Airan. Ja jsem se tento recept naucila od sve tchyne a je u nas velice oblibeny.

  • Airan
    Airan |

    16. 1. 2006 14:11

    Recept vypada moc dobre, urcite vyzkousim:-))