Hovězí s dřevěnou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 0,5
      kg cibule
    • olej
    • sůl
    • roiboos neochucený
    • pepř mletý černý mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně nasekanou cibulku osmažíme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené hovězí a na mírném ohni pokračujeme ve smažení, až maso začne zlátnout. Opepříme, osolíme a podlijeme jedním litrem scezeného čaje roiboos. V případě potřeby dolijeme vodu, přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké. Na konci zahustíme odparem nebo přidáme jíšku (podle použité cibule a masa musíme zvolit jak k požadované hustotě omáčky dospějeme).
2
Jídlo má příjemnou velmi jemnou chuť po dřevě. Roiboos je čaj z výhonků jihoafrického keře, surovina vypadá jako rumělková mikrotuha nalámaná na délku 5 mm. Roiboos lze běžně koupit v obchodech se sypanými čaji a jedná se o jednu z nejlevnějších surovin k přípravě čajů. Připravuje se tak že 7 čajových lžiček suroviny zalijeme 1 litrem vroucí vody a necháme 20 minut louhovat.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Karel
    Karel |

    18. 8. 2014 06:27

    Cokoli, těstoviny, knedlík, rýže, brambor.

  • Helena
    Helena |

    16. 12. 2007 11:40

    Jaká příloha je vhodná ? Děkuji