Autor:

Hovězí roštěnky v Guinnessu

Obtížné
Ingredience
Hovězí roštěná 1 kg
Mrkev 3 ks
Šalotka 8 ks
Žampiony 250 g
Studená voda  
Guinness 3 dl
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek 3 stroužek
Hovězí vývar 1 kostka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší špalíky, oloupeme šalotku a rozpůlíme. Žampiony omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, podlejeme vodou, 2 dcl Guinnesse a přidáme kostku hovězího bujonu. Necháme přejít varem. Pak přelijeme do zapékací mísy, přidáme maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Pokud jsme maso opékali na pánvi, můžeme přidat šťávu pro lepší chuť. Celé pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 1,5-2 hodiny. Před podáváním přelijeme dvěmi lžícemi Guinnesse.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši s jarni cibulkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Hovězí roštěnky v Guinnessu

Komentáře

  1. Lucie   16.05.2007 | 23:02 | reagovat |

    ham ham. nevim jestli jsem to uvarila spravne, ale vysledek byl vynikajici.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web