Hovězí roštěnky v Guinnessu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí roštěná
    • 3
      ks mrkev
    • 8
      ks šalotka
    • 250
      g žampiony
    • studená voda
    • 3
      dl guinness
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší špalíky, oloupeme šalotku a rozpůlíme. Žampiony omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, podlejeme vodou, 2 dcl Guinnesse a přidáme kostku hovězího bujonu. Necháme přejít varem. Pak přelijeme do zapékací mísy, přidáme maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Pokud jsme maso opékali na pánvi, můžeme přidat šťávu pro lepší chuť. Celé pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 1,5-2 hodiny. Před podáváním přelijeme dvěmi lžícemi Guinnesse.
2
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši s jarni cibulkou.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    16. 5. 2007 23:02

    ham ham. nevim jestli jsem to uvarila spravne, ale vysledek byl vynikajici.