Hovězí roláda pikant

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jariss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso (3 cm silný plátek kýta)
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g špek (Nebo tučnější slanina)
    • 100
      g vysočina (Šunkový salám)
    • 100
      g plátkový sýr
    • pepř mletý
    • sůl
    • zázvor
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná
    • vývar
    • worcestrová omáčka (Omáčka)
    • sojová omáčka
    • rostlinný olej
    • škrobová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a křen. Hořčicí s křenem maso důkladně potřeme, poklademe plátky špeku, na kolečka nakrájenou polovinu cibule, plátkovým sýrem a salámem. Maso svineme do rolády a řádně spíchneme párátky, nebo omotáme provázkem. Takto svinutou roládu obalíme ve škrobové moučce. V kastrolu na oleji zesklovatíme zbylou cibuli a zbytkem špeku. Pak do ní přidáme roládu a pomalu opečeme po všech stranách. Lehce podlijeme vývarem do kterého přidáme zbylou plnotučnou hořčici, worchestrovou a sójovou omáčku. Podlijeme vývarem a vaříme asi 50 minut, nebo dokud maso nezměkne. Po uvaření, roládu vyjmeme a zbylou omáčku zahustíme škrobovou moučkou. Maso nakrájíme na plátky a hned servírujeme. Podáváme z vařenými těstovinami, bramborem nebo rýží.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.