Autor:

Hovězí roláda pikant

Obtížné
Ingredience
Hovězí maso
(3 cm silný plátek kýta)
 
Cibule 2 ks
Špek
(Nebo tučnější slanina)
150 g
Vysočina
(Šunkový salám)
100 g
Plátkový sýr 100 g
Pepř mletý  
Sůl  
Zázvor  
Hořčice plnotučná 5 lžíce
Vývar  
Worcestrová omáčka
(Omáčka)
 
Sojová omáčka  
Rostlinný olej  
Škrobová moučka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a křen. Hořčicí s křenem maso důkladně potřeme, poklademe plátky špeku, na kolečka nakrájenou polovinu cibule, plátkovým sýrem a salámem. Maso svineme do rolády a řádně spíchneme párátky, nebo omotáme provázkem. Takto svinutou roládu obalíme ve škrobové moučce. V kastrolu na oleji zesklovatíme zbylou cibuli a zbytkem špeku. Pak do ní přidáme roládu a pomalu opečeme po všech stranách. Lehce podlijeme vývarem do kterého přidáme zbylou plnotučnou hořčici, worchestrovou a sójovou omáčku. Podlijeme vývarem a vaříme asi 50 minut, nebo dokud maso nezměkne. Po uvaření, roládu vyjmeme a zbylou omáčku zahustíme škrobovou moučkou. Maso nakrájíme na plátky a hned servírujeme. Podáváme z vařenými těstovinami, bramborem nebo rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Hovězí roláda pikant

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web