Autor:

Hovězí ptáčky trochu jinak

Střední
Ingredience
Hovězí maso 4 plátek
Tvrdý sýr 100 g
Nakládané okurky 2 ks
Hořčice  
Sůl  
Pepř mletý  
Worcestrová omáčka  
Cibule 1 ks
Zakysaná smetana 1/4 l
Hladká mouka  lžička
Kečup - jemný 2 lžíce
Rostlinný olej  
Šunka
nebo moravské uzené
50 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worchestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci).

Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.

Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.64 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 28x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Hovězí ptáčky trochu jinak

Komentáře

  1. PeggyB   14.05.2011 | 10:46 | reagovat | závadný

    Výborné!! <3

  2. Lenka Heclova   08.01.2009 | 10:16 | reagovat | závadný

    Po přečtění názvu receptu jsem se musela podívat,jak se dělají mnou ne moc oblíbené klasické ptáčky. Zkombinovla jsem zadanný recept a dalšimi komentáři a musím pochválit autorku i dalši dodělávky. Ptáčky jsou prostě luxusní. Vřele doporučuji.

  3. Martina Marťásek   30.11.2007 | 9:30 | reagovat | závadný

    S malými úpravami jsem včera vyzkoušela . Hovězí jsem pokladla plátky šunky , poté rozetřela míchané vajíčko a na něj nastrouhala Nivu . Před dokončením jsem ještě do omáčky přidala místo kys. smetany 100 g taveného sýra a malinko dohustila tmavou hotovou jíškou :-) Bylo to mooc dobré , lepší jak klasika - podle našeho názoru :-)

  4. Pavla   27.12.2006 | 15:47 | reagovat | závadný

    Doma nemáme rádi teplou okurku a tak již před lety jsem ji nahradila sýrem, místo klasického na tvrdo uvařeneho vajíčka dělam trochu řidší míchana a dám do nich trochu nivy. Trochu strouhané nivy dám i do hotové omáčky. Svoje udělá i trochu sojovky.

  5. Petra Brethová   22.10.2006 | 16:51 | reagovat | závadný

    Super!!moc dobré!!Chválím!

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web