Hovězí ptáčky trochu jinak

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 26
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks nakládané okurky
    • hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • hladká mouka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • rostlinný olej
    • 50
      g šunka nebo moravské uzené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worchestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci).
2
Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.
3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • PeggyB
    PeggyB |

    14. 5. 2011 10:46

    Výborné!! <3

  • Lenka Heclova
    Lenka Heclova |

    8. 1. 2009 10:16

    Po přečtění názvu receptu jsem se musela podívat,jak se dělají mnou ne moc oblíbené klasické ptáčky. Zkombinovla jsem zadanný recept a dalšimi komentáři a musím pochválit autorku i dalši dodělávky. Ptáčky jsou prostě luxusní. Vřele doporučuji.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    30. 11. 2007 09:30

    S malými úpravami jsem včera vyzkoušela . Hovězí jsem pokladla plátky šunky , poté rozetřela míchané vajíčko a na něj nastrouhala Nivu . Před dokončením jsem ještě do omáčky přidala místo kys. smetany 100 g taveného sýra a malinko dohustila tmavou hotovou jíškou :-) Bylo to mooc dobré , lepší jak klasika - podle našeho názoru :-)

  • Pavla
    Pavla |

    27. 12. 2006 15:47

    Doma nemáme rádi teplou okurku a tak již před lety jsem ji nahradila sýrem, místo klasického na tvrdo uvařeneho vajíčka dělam trochu řidší míchana a dám do nich trochu nivy. Trochu strouhané nivy dám i do hotové omáčky. Svoje udělá i trochu sojovky.

  • Petra Brethová
    Petra Brethová |

    22. 10. 2006 16:51

    Super!!moc dobré!!Chválím!

  • Jiří Snížek
    Jiří Snížek |

    14. 7. 2006 09:57

    Dotaz ke komentáři Inky: Jak se dělá nivová omáčka?

  • Karolína
    Karolína |

    11. 7. 2006 13:13

    Skvělé! Zkuste i tohle:hovězí plátky naklepeme na hodně tenko, jako na ptáčky. Menší pálivé papriky - bílé, Slovenské, naplníme těstem z rozmixované pálivé klobásy, čím pálivější, tím lepší. Ty rozmixované klobásky jsem spojila vejcem a trochou strouhané housky a česnekem jsem tedy rozhodně nešetřila. Plněné papričky zavineme do toho hovězího plátku a sepneme sponkou nebo párátkem. Pak dáme dusit stejně, jako španělské ptáčky - na cibulový základ, podlila jsem to černým pivkem. S rýží nebo s knedlíčkem to nemělo chybu. Původně je to recept od mé tety ze Slovenska, která ty papričky cpe klobásovou směsí, když připravuje klobásky, ale tu jsem neměla, tak jsem si pomohla těmi rozmixovanými a také to nemělo chybu.

  • LUBICA
    LUBICA |

    9. 7. 2006 18:48

    TÝMTO ZPŮSOBEM JSEM UDĚLALA ZÁVITKY Z KUŘECÍHO MASA BYLO VÝBORNÉ

  • Šárka Butorová
    Šárka Butorová |

    7. 7. 2006 20:00

    Vynikající, bude u nás stálicí :-)

  • Jana Kleinová
    Jana Kleinová |

    7. 7. 2006 19:31

    Ježiš, to je žrádlo:) Stojím nad hrncem a ochutnávám a ochutnávám...díjy mza výborný typ!

  • Anonym
    Anonym |

    5. 7. 2006 19:05

    S nivou ještě lepší, díky za radu

  • inka
    inka |

    29. 6. 2006 20:10

    Doporučují plnit kusem Nivy a kusem špeku, omáčka nivová. Velký úspěch zaručen.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    24. 6. 2006 12:58

    Dnes uvařeno, dnes snězeno, moc jsme si pochutnali

  • Di
    Di |

    19. 6. 2006 13:03

    Marcelo, musíte se nejprve přihlásit a pak kliknout na ikonku, která se Vám objeví zcela vpravo.

  • Marcela Hýžová
    Marcela Hýžová |

    19. 6. 2006 09:07

    Nemá chybu

  • Marcela Hýžová
    Marcela Hýžová |

    19. 6. 2006 09:05

    Kuchty,chci si tenhle recept uložit.Poradíte jak na to?Musí to být bašta.Jsem tady poprvé.

  • kkk nnn
    kkk nnn |

    17. 5. 2006 10:57

    suuuuuupr

  • Fleur
    Fleur |

    8. 5. 2006 12:04

    Jsou moc dobré dělala jsem včera a dnes dojídáme

  • Luba
    Luba |

    14. 3. 2006 13:11

    Chutnalo nám, bylo trochu jiné než klasické ptáčky

  • Jarda Horák
    Jarda Horák |

    13. 3. 2006 23:07

    Dělám už asi 45 let bez sýra a kečupu. přidávam smetanu sladkou a worchestru dávám více je favorit naší rodiny i každé návštěvy. Je to recept starší než paní Retigová

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 19:35

    Dělala jsem i se sýrem a vůbec nám tam nevadil, spíš naopak

  • Anonym
    Anonym |

    25. 11. 2005 10:37

    vyzkousela jsem take bez syru manzel o nemusi,ja bych si dala:-) je to vynikajici!!!

  • Alina
    Alina |

    4. 10. 2005 18:22

    Vypadá zajímavě, vyzkouším o víkendu, ten sýr mi tam trochu nesedí, ale receptům p. Vencové věřím, takže vyzkouším