Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pol
    • 600
      g hovězí maso hrudí
    • 30
      g mrkev
    • 30
      g celer
    • 30
      g petržel
    • 30
      g cibule
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      hrst celerová nať
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      kostka masox
  • Knedl
    • 150
      g mleté maso
    • 0,5
      ks veka
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 2
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci vaření přidáme očištěnou zeleninu. Z hotové polévky sejmeme část tuku, polévku procedíme přes hustý cedník, dochutíme masoxem a při podání doplníme knedlíčky a drobně pokrájenou pažitkou.
2
Příprava knedlíčků: Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Z hmoty uděláme malé knedlíčky, zavaříme je do osolené vody a vaříme asi 3-4 minuty. Vyjmeme je, necháme okapat a na cedníku propláchneme vlažnou vodou.

Komentáře k receptu

  • Paola
    Paola |

    8. 11. 2011 17:51

    Bylo to výýborné jak knedlíčky tak vývar. ;-)

  • Michal Nasos
    Michal Nasos |

    30. 12. 2007 22:25

    Cau prave sem se vzbudil po radnem draku a tak tady brouzdam, co dobreho bych si uvaril.Rozhodne zkusim tento recept, uz ted mi tecou sliny po klavesnici.Urcite napisu jak to dopadlo.Dekuji Bohu za tyto stranky.Cau

  • Milena Adamová
    Milena Adamová |

    10. 10. 2006 13:59

    Ja ji dnes varila a moc nam chutnala i knedlicky