Hovězí plátky se zapečeným lečem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g zeleninové lečo Dle chuti
    • tuk Na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, po krajích nakrojíme jako řízky, aby se nekroutily, osolíme a opepříme. Prvně je obalíme ve strouhance, kterou dobře přitiskneme a pak v rozšlehaném vejci a pak je na pánvi zprudka osmažíme po obou stranách. Do pekáčku dáme na plátky nakrájenou cibuli a lečo (vlastní nemám, tak používám kupované) a maso na to položíme.
2
Pečeme přiklopené cca 40 minut (do změknutí masa). Pokud máme málo šťávy (např. z vlastaního leča) přilejeme trochu vody. Podáváme s rýží.<BR><BR>Můžeme použít i vepřové maso.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    25. 5. 2008 15:13

    bylo to skvělé,maso jsem pekla o něco déle,takže bylo neskutenčně měkké.všem moc chutnalo,pouze bylo málo slané a opepřené,ale to je vada kuchaře a ne receptu:-)

  • hallerova gertruda
    hallerova gertruda |

    29. 5. 2007 09:21

    bylo to vyborne,sice jsem nemela leco,tak jsem dala tomatos fritos a chtnalo to vyborne hezky pozdrav ze spanelska

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    25. 5. 2005 11:29

    Dávám za 1! Dělala jsem s krůtími prsky. Dala si práci s domácím lečem, vmíchala kysanou smetanu a.... vyborné!!. Opravdu chutná večeře. Fajn změna běžného jídelníčku.

  • Maida
    Maida |

    14. 5. 2005 21:49

    Výborné i z vepřového masa, je to rychleji hotové.