Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí svíčková
    • 50
      g zelená paprika
    • 50
      g bambus
    • 25
      g česnek
    • 25
      g zázvor
    • 25
      g pórek
    • 50
      g ústřicová omáčka
    • 10
      g cukr
    • 2,5
      g wei-su
    • 5
      g sojová omáčka
    • 5
      g pepř mletý
    • 500
      g rostlinný olej
    • 20
      g škrob
    • 1
      ks vejce
    • 5
      g alkohol

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svíčkovou krájíme napříč na 2 cm dlouhé a 0,5 cm silné plátky, přidáme sůl, wej-su, vejce, alkohol, škrob a promícháme. Česnek, zázvor a pórek nadrobno pokrájíme, papriky a bambus krájíme na malé plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme hovězí maso a smažíme, dokud nezměkne. Měkké maso vyjmeme a olej necháme okapat. Vrátíme pánev na oheň, přidáme zázvor, česnek, ústřicovou omáčku, smažíme, dokud směs nezačne vonět, potom přidáme sojovou omáčku, plátky paprik a bambusu, cukr, wej-su, pepř. Jakmile se směs opět začne smažit, přidáme plátky masa, polijeme vodou s rozmíchaným škrobem, osmahneme po obou stranách a servírujeme na talíř.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.