Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší

Hodnocení:

Moje:

150 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g hovězí kýta
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 1
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • hovězí vývar
    • 1
      ks dýně
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • muškátový oříšek
    • máslo
    • 1
      dl mléko
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem.
2
Cibuli a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V rozpáleném oleji nejdříve z obou stran opečeme hovězí plátky, aby se maso zatáhlo, poté plátky vyjmeme, udržujeme v teple a do výpeku vsypeme kostičky cibule s petrželí a opékáme dozlatova. Okořeníme kmínem a paprikou, promícháme, vrátíme plátky hovězího a zalijeme vývarem. Pomalu dusíme pod pokličkou doměkka - zhruba dvě hodiny.
4
Mezitím oloupeme půlku dýně a nakrájíme na větší kostky. Oloupané brambory rozčtvrtíme a společně s dýní vaříme v osolené vodě (či vývaru) do změknutí.
5
Druhou polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které pokládáme na olivovým olejem vymazaný plech. Osolíme, zakápneme ještě trochou oleje a vložíme do rozpálené trouby.
6
Dýně po zezlátnutí ze spodní strany otočíme a pečeme ještě asi čtvrt hodiny, aby získaly zlatohnědou barvu z obou stran.
7
Vařenou dýni s bramborami slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko, rozšťoucháme a okořeníme podle chuti solí, muškátovým oříškem a balzamikovým octem.
8
Doměkka dušené maso s houbovou omáčkou podáváme s kaší a zdobíme měsíčky zlatohnědé dýně. Výborně chutná s černým pivem. Dobrou chuť!
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.