Autor:

Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší

150 minut PT0H150M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí kýta 900 g
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Petržel 1 ks
Cibule 3 ks
Sušené houby 2 hrst
Drcený kmín 1 lžíce
Mletá sladká paprika 1 lžička
Hovězí vývar  
Dýně 1 ks
Brambory 4 ks
Balzamikový ocet 1 lžíce
Muškátový oříšek  
Máslo  
Mléko 1 dl
Olivový olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem.
Cibuli a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V rozpáleném oleji nejdříve z obou stran opečeme hovězí plátky, aby se maso zatáhlo, poté plátky vyjmeme, udržujeme v teple a do výpeku vsypeme kostičky cibule s petrželí a opékáme dozlatova. Okořeníme kmínem a paprikou, promícháme, vrátíme plátky hovězího a zalijeme vývarem. Pomalu dusíme pod pokličkou doměkka - zhruba dvě hodiny.
Mezitím oloupeme půlku dýně a nakrájíme na větší kostky. Oloupané brambory rozčtvrtíme a společně s dýní vaříme v osolené vodě (či vývaru) do změknutí.
Druhou polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které pokládáme na olivovým olejem vymazaný plech. Osolíme, zakápneme ještě trochou oleje a vložíme do rozpálené trouby.
Dýně po zezlátnutí ze spodní strany otočíme a pečeme ještě asi čtvrt hodiny, aby získaly zlatohnědou barvu z obou stran.
Vařenou dýni s bramborami slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko, rozšťoucháme a okořeníme podle chuti solí, muškátovým oříškem a balzamikovým octem.
Doměkka dušené maso s houbovou omáčkou podáváme s kaší a zdobíme měsíčky zlatohnědé dýně. Výborně chutná s černým pivem. Dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web