Autor:

Hovězí pečeně na víně

Střední
Ingredience
Hovězí maso
např.falešná svíčková, atd.
1 kg
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Bílé víno
5-7
7 dl
Smetana 2 dl
Hladká mouka  
Koření - Divočina 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran prudce opečeme. Přidáme zeleninu, podlejeme vínem a upečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, zeleninu umixujeme. Rozmixovanou zeleninu rozředíme vínem (pokud nám zbylo z marinády) nebo vodou na požadované množství, uvedeme do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Hovězí pečeně na víně

Komentáře

  1. Anonym   15.02.2006 | 12:34 | reagovat |

    mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Marie Horáková   15.02.2006 | 10:09 | reagovat |

    Výborný recept, dělám často, ale dávám červené víno a malinko přisladím. Je to taková pikantnější svíčková.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web