Hovězí pečeně na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso např.falešná svíčková, atd.
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 7
      dl bílé víno 5-7
    • 2
      dl smetana
    • hladká mouka
    • 1
      lžička koření - divočina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran prudce opečeme. Přidáme zeleninu, podlejeme vínem a upečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, zeleninu umixujeme. Rozmixovanou zeleninu rozředíme vínem (pokud nám zbylo z marinády) nebo vodou na požadované množství, uvedeme do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2006 12:34

    mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    15. 2. 2006 10:09

    Výborný recept, dělám často, ale dávám červené víno a malinko přisladím. Je to taková pikantnější svíčková.