Autor:

Hovězí na pivu - recept z 18.st.

Střední
Ingredience
Hovězí maso  
Máslo  
Špek  
Pórek  
Chleba  
Tymián  
Hřebíček  
Pepř mletý  
Bobkový list  
Estragon  
Líbeček  
Kopr  
Pivo
nejlépe černé
 
Koření
a bylinky - rozmarýn
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a připravené maso na něm opečeme. Pak maso vyjmeme, v másle osmahneme nakrájený pórek, maso vrátíme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, estragonem, libečkem a koprem. Podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké.

Chleba namočíme do piva, přidáme jej do základu s masem a řádně provaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, přecedíme na ně omáčku a podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Hovězí na pivu - recept z 18.st.

Komentáře

  1. Jindra   14.01.2012 | 16:17 | reagovat |

    Umíte si představit, jaké to muselo být jídlo před 200 rokama, když se pivo dělalo tak, jak se má dělat, bez žádných chemických svinstev? Škoda, že to dnes nemůžeme skusit!

  2. Anna   09.05.2007 | 13:44 | reagovat |

    To bude dobrý jídlo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web