Autor:

Hovězí na pivě

90 minut PT0H90M
Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Mleté maso - hovězí
Může být šál nebo libové hovězí zadní maso
1 kg
Slanina 300 g
Máslo 5 lžíce
Pivo
(dávejte 10°pivo protože potom by to bylo hořké)
1 lahev
Chleba
(jsou to nastrouhané kůrky tvrdšího chleba namočené v pivu(
1 šálek
Tymián 1 špetka
Hřebíček 3 ks
Pepř celý 6 ks
Bobkový list 3 ks
Estragon sušený 2 špetka
Líbeček
(pokud není čerstvý,může se dát sušený tam by to bylo tak půl lžičky)
1 snítka
Kopr
Když není čerstvý může se dát sušený.Opět tak jedna lžička,ale ve všech větších marketech čerstvý ko
1 snítka
Pórek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to přeložit do dnešního jazyka, protože spousta lidí už dnes neví, co byl šporhelt nebo kuthan a podobně.

Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme nebo roztlučeme v hmoždíři. V této směsi obalíme silnější nudle slaniny a prošpikujeme jím připravené maso.
V kastrole rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme nakrájený pórek a k němu přidáme opečené maso, které osolíme, okořeníme estragonem, bobkovým listem, nasekaným koprem a libečkem. Zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
Nastrouhaný chleba, který jsme namočili v pivu, dáme do omáčky, kterou vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří a na povrch omáčky vystoupí tuk.
Mezitím nakrájíme maso na porce, které dáme do čistého kastrolu a na něj přecedíme omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple rozležet.

Hodí se k tomu bramborový knedlík nebo knedlík ze strouhanky. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Krémová houbová polévka s nočky Houbové recepty z chalupy Články z

Komentáře k receptu: Hovězí na pivě

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web