Hovězí na jablkách II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: čaroorchy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      ks česnek palička
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks jablka
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
  • Příloha
    • špenát
    • knedlík bramborový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájený česnek, oloupaná a na plátky nakrájená jablka, podlijeme asi tak 3 dcl vody, přidáme bobkové listy a provensalské koření a na konec do pekáčku rozvrstvíme plátky hovězího masa.
2
Dáme peci do trouby na 180 °C za očasného obracení masa a podlévání pečeme do měkka. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme. Vidličkou rozmačkáme jablka na kaši a přidáme asi tak 2 dcl horké vody, osolíme dle chuti. Maso vložíme zpět do pekáče a necháme asi 5 minut při 150 °C v troubě dodělat.
3
Podáváme se špenátem (jak kdo má rád) a bramborovým knedlikem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Renda ***
    Renda *** |

    26. 12. 2006 10:10

    Tak přesně takhle dělám vepřové maso a je to bašta,výborné se šťouchanými bramborami!

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    18. 12. 2006 22:30

    Velmi zajímavý recept. Určitě vyzkouším!