Hovězí na celeru

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
150 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 1
      ks celer
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      lžíce ocet
    • 300
      ml voda
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      lžíce víno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dobře naklepeme. Polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky. Marinádu připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso proložíme celerem, zalijeme marinádou a necháme 24 hodin rozležet.
2
Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Zalijeme marinádou, podlijeme vývarem a přidáme víno. Zvolna dusíme asi hodinu a půl. Druhou polovinu celeru nastrouháme a přidáme do omáčky. Nakonec přilijeme kysanou smetanu a dusíme ještě asi 20 minut.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.