Hovězí maso v jogurtové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g hovězí maso
    • 2
      ks červená cibule
    • 250
      g bílý jogurt plnotucny, neslazeny
    • 700
      ml zeleninový vývar cca
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks citron
    • pepř mletý
    • petrželka
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na drobno (můžeme rozmixovat). Do hrnce dáme trochu olivového oleje a orestujeme maso s cibulí, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud maso není měkké a témeř všechna tekutina se musí vypařit. Smícháme jogurt, žloutek a šťávu z citrónu a tuto směs přidáme k masu. Směs musí mít pokojovou teplotu a maso nesmí být vařící, jinak se nam omáčka srazí! Přivedeme k varu, necháme vařit pár minut, přidáme petrželku. Pokud je omáčka příliš kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Podáváme se zeleninovým salátem. Můžeme posypat petrželkou.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    28. 9. 2014 16:39

    Výborný recept, zajímavá, příjemná a osvěžující úprava masa.