Autor:

Hovězí maso v jogurtové omáčce

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hovězí maso 700 g
Červená cibule 2 ks
Bílý jogurt
plnotucny, neslazeny
250 g
Zeleninový vývar
cca
700 ml
Žloutek 1 ks
Citron 1 ks
Pepř mletý  
Petrželka  
Olivový olej  
Hovězí maso v jogurtové omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na drobno (můžeme rozmixovat). Do hrnce dáme trochu olivového oleje a orestujeme maso s cibulí, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud maso není měkké a témeř všechna tekutina se musí vypařit. Smícháme jogurt, žloutek a šťávu z citrónu a tuto směs přidáme k masu. Směs musí mít pokojovou teplotu a maso nesmí být vařící, jinak se nam omáčka srazí! Přivedeme k varu, necháme vařit pár minut, přidáme petrželku. Pokud je omáčka příliš kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Podáváme se zeleninovým salátem. Můžeme posypat petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
10 prohřešků proti italské kuchyni, kterých se dopouštíme Články z

Komentáře k receptu: Hovězí maso v jogurtové omáčce

Komentáře

  1. ČernáLuna   28.09.2014 | 16:39 | reagovat |

    Výborný recept, zajímavá, příjemná a osvěžující úprava masa.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web