Hovězí maso na smetaně

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • 40
      g máslo nebo olej
  • Zálivka
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Na másle nebo oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme po obou stranách. Přidáme malinko vody a dusíme do měkka. Ve větší sklenici rozmícháme všechny suroviny na zálivku a tuto směs nalejeme na maso. Ještě krátce povaříme. Pod dušené maso je možno přidat nakrájené žampiony.
2
Podáváme s rýží nebo noky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    15. 7. 2015 19:54

    luxusní doporučuji je to prostě výborné :-P

  • jana
    jana |

    15. 7. 2015 19:54

    luxusní doporučuji je to prostě výborné :-P

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    2. 3. 2008 20:56

    Moc děkuji za dobrý recept, dělala jsem z falešné svíčkové, jídlo moc chutnalo i 14ti měsíční vnučce, samozřejmě bez pepře. 1*