Hovězí jen na česneku

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso
    • 2
      ks česnek
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran. Nejprve zprudka opečeme a pak pomalu dusíme do měkka. Trvá to asi 1 a 1/2 hodiny, ale výsledek stojí za to.
2
Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • blansche
    blansche |

    22. 6. 2013 23:37

    zrovna delam v pomalem hrnci rano bude hotove

  • petrakous
    petrakous |

    7. 1. 2011 20:42

    I pro mě jako pro člověka, který má z přípravy masa velký respekt, snadné a výborné. Použila jsem papiňák, nejdříve jsem maso osmahla, poté zalila vroucí vodou, aby bylo maso víceméně ponořeno a po natlakování nechala v papiňáku dusit cca 45 minut. Žádný připálený česnek se nekonal (několikrát jsem papiňíkem zašoupala, aby se případně přichycené maso "odchytlo") a maso se rozpadalo. Dávám za 1!

  • lucielle
    lucielle |

    11. 12. 2010 14:32

    Vynikající! Dala jsem asi půlku masoxu, fakt jsme šmákli, i ta dvouletá :-)

  • Zuzana Dvořáková
    Zuzana Dvořáková |

    26. 9. 2010 14:40

    Bylo to skvele, varila jsem mnozstvi na dva dny a zmizelo to vsechno! Jen te stavy mi prislo malo, tak jsem ke konci skoro vse vydusila, poprasila lehce moukou - podlit a povarit a bylo to akorat. Podavala jsem s bramboracky a nemelo to chybu :)))

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    18. 8. 2009 20:02

    dělala jsem, česnek prý moravský, bylo moc dobré, i já dávám 1, pro milovníky česneku vlká pochoutka

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    18. 8. 2009 18:57

    Dělala jsem v papiňáku. Do toho jsem dala máslo a olej, česnek a maso jsem orestovala, trochu podlila vodou a vařila 25 minut. Bylo to supr.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    26. 6. 2009 10:32

    Zkoušela jsem v papiňáku a bylo to vynikající. Akorát jsem dala 2 hlavy česneku a moc česnekové to nebylo. Zjistila jsem že se dováží česnek z Číny a ten nemá vůbec žádnou palčivost. Tak letos budu mít domácí. Tak pak ještě písnu. Už se těšim. Dávám 1*

  • martina šafářová
    martina šafářová |

    5. 4. 2009 16:51

    Recept je výborný. dnes jsem ho dělala poprvé a i syn, který maso nejí si 2x přídávala. Dávam za 1.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    28. 1. 2009 21:54

    Dnes jsem zkoušela tento recept,ale dala jsem maso z divočáka:osmahla a potom přidala česnek nasekaný a ještě cibuli.Jako příloha hous.knedlík ,bylo to dobré.

  • Martina Fišerová
    Martina Fišerová |

    22. 1. 2009 11:27

    dnes jsem dělám poprvé. Nevím asi jsem špatně pochopila recept ale česnek se dává hned a pak se na něm peče maso? Tak jsem udělala a česnek se mi spálil.

  • Jitka Horálková
    Jitka Horálková |

    30. 12. 2008 20:34

    Pro Danielu: musí se to dusit v troše vody, pak se to přece nemůže připálit :-) Naprosto dokonalý! Česneku jsme se báli, ale byli jsme stateční a zkusili to :-) Výsledek předčil očekávání! Olizovali jsme se celá rodina i ten nejmladší (rok a půl). Děkujeme za recept.

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    14. 12. 2008 22:52

    Po půl hodině se mi připaloval česnek a přitom tam bylo majdy dost. Neporadíte mi co s tím? Ještě nikdy se mi hovězí nepodařilo, tentokrát jsem doufala v lepší výsledek :o(

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    14. 12. 2008 22:49

    Tak nevím, vždy se hovězího bojím, ale po přečtení komentářů jsem se do tohoto receptu vrhla. Dusila jsem ne mírným ohni 30 min a už jsem cítila spálený česnek. Co s tím? Poradíte, nebo zas nad hověžím zlomí hůl?

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    9. 12. 2008 21:47

    Martinka, asi si neodhadla množstvo soli, radšej daj najskôr menej a potom sa ľahšie dosolí. Vždy je lepšie keď je mäso mäkké ako by si ho mala žuvať ako žuvačku, aby nebolo až také mäkké, tomu sa dá ľahko predísť tak, že že počas dusenia mäsko jednoducho skúšaš, koštuješ a tak zistíš ako dlho ho máš ešte variť. Nedá sa nikdy presne napísať v recepte doba varenia, hlavne hovädzie mäso sa obyčajne varí dlhšie.Možno si mala práve také, ktoré nepotrebovalo dlhú dobu.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    9. 12. 2008 21:42

    Martinka, slané ste to mali podľa toho, koľko ste posolili :))) Nabudúce dajte menej soli.

  • Martina Jurošková
    Martina Jurošková |

    9. 12. 2008 21:19

    Nevím proč,ale měla jsem to strašně slané.Jinak maso bylo neuvěřitelně měkké, aso proto, že jsem ho dusila 2 hodiny.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    30. 11. 2008 14:51

    Vyzkoušela jsem dnes tenhle recept a bylo to moc výborné!

  • Marie Vorlová
    Marie Vorlová |

    26. 11. 2008 09:03

    tento recept milujem, také maso ještě pepřím a mírně ho naklepu a nařežu po okrajích. při dušení podleji a dám masox, šťáva je výborná. Papáme to nejraději s bramborovým knedlem a špenátem. To mě můj pak zbožňuje, no jo, láska prochází žaludkem :), mnam mnam

  • Mabelka Mabelka
    Mabelka Mabelka |

    21. 11. 2008 14:01

    Tento recept dělám několik let, z různého masa, vepřového či drůbežího, podle toho, co je v mrazáku. A nikdy nezklamal. Přidávám pepř a kousek masoxu. Rodina má ráda šťávu, je výborná, dělám v papiňáku.

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    16. 11. 2008 13:52

    Velmi jednoduché,rychlé.Z množství česneku jsem měla trochu obavy.Vyšlo ale skvěle,hodnotím 1,prima recept.

  • Lenka Zimová
    Lenka Zimová |

    15. 11. 2008 20:55

    Tento recept musím opravdu pochválit, téměř žádné ingredience a výsledek výborný - jen víc takových :-)

  • Alena Vitásková
    Alena Vitásková |

    1. 12. 2007 13:06

    Tak tohle je opravdu lahůdka. Měla jsem strach z toho množství česneku,ale bylo to hodně dobrý. Jednička tento recept nemine. Určitě vyzkoušejte!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    1. 12. 2007 10:55

    Tak nikdo tu nenapsal, zda to lze dusit i v troubě. Čistě dle selského rozumu si myslím, že ano, tak jdu na to - a pak poreferuji. Sice to nebude přesně tento recept, protože mám maso od středy naplátkované a naložené, ale to si myslím mu neuškodí - mělo by být rychleji hotové.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    30. 11. 2007 20:12

    Jarmilo, toho cesneku 2 palicky a muzete i pridat. Je to opravdu vyborne. Doufam, ze si pochutnate.

  • Jarmila
    Jarmila |

    29. 11. 2007 23:00

    No ahoj, česneku dvě hlavičky jako dvě paličky???Nebo dva stroužečky jako dva mozečky?? My tomu říkáme buď stroužek a nebo palice. Děkuju za odpověď.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    28. 6. 2007 11:25

    Přesně tenhle recept dělám, jen někdy přidávám trošičku pepře a dělám v papíňáku, ušetří se spousta času a maso je zaručeně měkoučké. S bramborovým knedlíkem super.

  • Uljana Kurivčaková
    Uljana Kurivčaková |

    27. 6. 2007 16:57

    Vyzkousela jsem tento recept i ja...a bylo to moc moc dobre!!!!!! Nemela jsem 2 hlavicky cesneku,ale jen 1,5 :-) a i tak to bylo skvele! Jednoduche a dobre!!!Vsem doporucuji, a davam za 1!!!

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    18. 6. 2007 15:18

    Tak jelen, připravený podle tohoto receptu, byl opravdu skvělý... A recept jsem poslala dál! ;o)

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    14. 6. 2007 12:51

    Dostali jsme chuť na hovězí na česneku, ale v mrazáku byl jen jelen... tak to jdu zkusit z něho, pak dám vědět jak to dopadlo :o))) Určitě to bude výborné!!!

  • Anonym
    Anonym |

    15. 5. 2007 21:52

    Dusí se to na sporáku nebo v troubě? A toho česneku opravdu tolik? Vypadá to chutně. Určitě vyzkouším.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    15. 5. 2007 17:08

    Naprosto vynikajici!!! Davam obrovskou 1*** Jsem mile prekvapena, jak se da temer z niceho vykouzlit takova dobrota.

  • Martina Horklová
    Martina Horklová |

    17. 3. 2007 21:03

    Taky máte ověřeno, že ty nejjednodušší recepty z mála surovin jsou nejlepší? Dneska jsem tento recept udělala - no je to prostě bašta - s bramborovým knedlíčkem, pěkně polít tou šťávičkou :-) Dávám 1!!

  • Jirka Rus
    Jirka Rus |

    7. 1. 2007 21:02

    Zkusil jsem ten recept jenom proto, že nám zbylo hodně utřeného česneku z příprav na Silvestra a česnekovou pomázánku. Ještě že ho zbylo tolik, dnešní oběd byl naprosto skvělý a sosík fakt jedinečný. :-)Více takových receptů.

  • Jolana Klimesova
    Jolana Klimesova |

    23. 10. 2006 16:13

    Recept je naprosto vyborny a jednoduchy.Dokonce zachutnal i memu priteli,coz je co rict.Jako prilohu muzu doporucit brambory ''bramborovy jezek'' [polite stavou z masa] a varene zelene fazolove lusky s olivovym olejem a chilli.Je to basta!

  • Klara Kholova
    Klara Kholova |

    27. 7. 2006 18:56

    Právě si na tom moc moc pochutnávám, už jsem to zkusila celkem třikrát a hodnotím za 1 s *! Místo másla dávám olej a podávám s bramborem a salátem. Opravdu dobrota.

  • samouk
    samouk |

    20. 6. 2006 13:52

    Nevadí česneku to prudké opečení? Nezhořkne? Co ho tam přidat až po prudkém opečení masa?

  • Imrich Kullák
    Imrich Kullák |

    13. 5. 2006 09:31

    Jsem rád,že jsem objevil tento recept. Je to pokrm přesnš pro moji Krevní skupinu (a to ve všech smyslech tohoto výrazu).Fakt dobrej. Nenáročný na přípravu přitom výdatný a chutný.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    16. 3. 2006 11:55

    Dělám z telecího hrudí, vynikající. Sojí za to vyzkoušet. Jako přílohu máme rádi brambory.

  • Věra
    Věra |

    16. 3. 2006 11:44

    An, sosík je ta moc dobrá šťáva co se vydusí a vypeče a pak se s tím polévají knedlíky

  • An
    An |

    16. 3. 2006 09:19

    Co to je "sosík"??

  • Sanča Fülle
    Sanča Fülle |

    23. 1. 2006 14:57

    Tohle nikdy nepodlévám, používám hrnec se silným dnem, ve kterém se nepřipaluje. Pak je to lepší, než kdybych tam nalila co jen kapičku vody. Sosíku zatím bylo vždy přiměřeně :-) Doma k tomu jíme rýži, se salátem anebo i čerstvým jablkovým kompotem s hřebíčkem a skořicí. Je to fakt bááááječný recept.

  • Kristýna
    Kristýna |

    17. 9. 2005 21:39

    Sosík se vypeče z masa,ne? Jinak recept vypadá báječně a pokud jste krevní skupina 0,tak i zdravě! Zkusím pro manžela :-). Díky

  • marta
    marta |

    22. 8. 2005 08:42

    Sosik se udela sam mirnym podlevanim horkou vodou ale opravdu jen mirne nezalevat vetsim mnozstvim vody!

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    17. 8. 2005 20:43

    A z čeho uděláme sosík?