Autor:

Hovězí guláš v tlakáči

Střední
Ingredience
Hovězí maso 800 g
Cibule 4 ks
Česnek 4 stroužek
Paprika - sladká 2 lžíce
Pálivá paprika 1/2 lžička
Drcený kmín  
Majoránka 1 lžička
Hovězí vývar 1 kostka
Pepř mletý  
Sůl  
Sádlo 3 lžíce
Tmavá jíška  
Hovězí guláš v tlakáči

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4×4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.

Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby „bobky“ (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.

Pak ho s chlupatým knedlíkem sníme. Nejlépe chutná (proti předpisům hygieniků v ČR) druhý až sedmý den po uvaření.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 74 x
1-
4.73 74 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 74x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Hovězí guláš v tlakáči

Komentáře

  1. jakeline   01.07.2015 | 15:24 | reagovat | závadný

    Guláš vaříme s láskou nejlépe zalít trochou piva at má říz! :-D :-P

  2. Maikee   15.11.2014 | 21:26 | reagovat | závadný

    dal jsem místo kmínu nové koření a místo vody necelou lahvinku Braníka, zbytek posloužil k osvěžení 8-) ...už to syčí v papiňáku, tak jsem zvědav na výsledek :-)

  3. Sabča   16.09.2014 | 10:13 | reagovat | závadný

    Tak už je v tlakáči,tak doufam,že se povede:-) :-)

  4. EvaV.   16.01.2014 | 20:17 | reagovat | závadný

    Ještě že už mám nějaké ty zkušenosti v kuchyni a tlakáč jsem vypla po 20 minutách. Nechat to tam o 10 minut déle, tak nemám maso, ale srajdu. :-| Ale možná to bude tím, že jsem vařila v úplně novém tlakáči od Fagora :-) Jinak kdo neví, co jsou bobky, tak pravděpodobně byla myšlena syntetická hotová jíška od firmy Knorr (prodává se světlá a tmavá ve žluté a hnědé krabičce). Do guláše podle tohoto receptu patří samozřejmě ta tmavá <:-) Já ovšem guláš tímto nezkazím a zahušťuji chlebem :-P

    1. step   07.04.2016 | 14:10 | reagovat | závadný

      Díky za upřesnění, málem jsem tam šoupla bobkový list. :)

  5. Sosak   28.12.2013 | 11:18 | reagovat | závadný

    Tolik nadšení z normálního guláše z tlakáče ? :-P Jezdíme do Rumunska s enduro motorkami a tamní babička nám vaří guláš v kolíku .. maso má naložené den do předu a to jsou kostky masa tak 5*5 i větší,hromada cibule ,čerstvé rajčata,paprika hafo česneku a vše dělá na ohni.. K tomu domácí knedlík.. To je guláš 8-) ale tenhle je také dobrý :-P

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web