Hovězí guláš v tlakáči

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso
    • 4
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 0.5
      lžička pálivá paprika
    • drcený kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      lžíce sádlo
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V [[http://www.kulina.cz/tlakove-hrnce/|tlakovém hrnci]] rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.
2
Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby "bobky" (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
3
Pak ho s chlupatým knedlíkem sníme. Nejlépe chutná (proti předpisům hygieniků v ČR) druhý až sedmý den po uvaření.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jiří
    Jiří |

    4. 9. 2016 10:18

    Já tam málem dal opravdový bobky.... dík za upřesnění.

  • step
    step |

    7. 4. 2016 14:10

    Díky za upřesnění, málem jsem tam šoupla bobkový list. :)

  • caligula
    caligula |

    9. 2. 2016 09:11

    ne ty pindo, musí se jíst jenom s knedlama, jinak ti narostou oslí uši!!! Už si viděla gulaš co se nedá jíst s chlebem????? :-D

  • jakeline
    jakeline |

    1. 7. 2015 15:24

    Guláš vaříme s láskou nejlépe zalít trochou piva at má říz! :-D :-P

  • paco
    paco |

    22. 2. 2015 11:30

    Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

  • paco
    paco |

    22. 2. 2015 11:29

    Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

  • Maikee
    Maikee |

    15. 11. 2014 21:26

    dal jsem místo kmínu nové koření a místo vody necelou lahvinku Braníka, zbytek posloužil k osvěžení 8-) ...už to syčí v papiňáku, tak jsem zvědav na výsledek :-)

  • Sabča
    Sabča |

    16. 9. 2014 10:13

    Tak už je v tlakáči,tak doufam,že se povede:-) :-)

  • UnCool
    UnCool |

    11. 7. 2014 15:06

    diky, nevedel jsem co jsou bobky a mam asi ten samy tlakac, tak to udelam stejne :-)

  • EvaV.
    EvaV. |

    16. 1. 2014 20:17

    Ještě že už mám nějaké ty zkušenosti v kuchyni a tlakáč jsem vypla po 20 minutách. Nechat to tam o 10 minut déle, tak nemám maso, ale srajdu. :-| Ale možná to bude tím, že jsem vařila v úplně novém tlakáči od Fagora :-) Jinak kdo neví, co jsou bobky, tak pravděpodobně byla myšlena syntetická hotová jíška od firmy Knorr (prodává se světlá a tmavá ve žluté a hnědé krabičce). Do guláše podle tohoto receptu patří samozřejmě ta tmavá <:-) Já ovšem guláš tímto nezkazím a zahušťuji chlebem :-P

  • Sosak
    Sosak |

    28. 12. 2013 11:18

    Tolik nadšení z normálního guláše z tlakáče ? :-P Jezdíme do Rumunska s enduro motorkami a tamní babička nám vaří guláš v kolíku .. maso má naložené den do předu a to jsou kostky masa tak 5*5 i větší,hromada cibule ,čerstvé rajčata,paprika hafo česneku a vše dělá na ohni.. K tomu domácí knedlík.. To je guláš 8-) ale tenhle je také dobrý :-P

  • MeMk
    MeMk |

    22. 11. 2013 21:59

    Právě dovařeno, uvidíme v neděli, zda sklidí pochvalu...

  • kamagra
    kamagra |

    6. 11. 2013 00:23

    <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra no prescription</a>, 7837, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">cheap kamagra</a>.

  • kamagra
    kamagra |

    4. 11. 2013 13:50

    <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra</a>, 1754, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">kamagra</a>.

  • Frenc
    Frenc |

    29. 10. 2013 10:51

    Jo je to 8-)

  • Frenc
    Frenc |

    29. 10. 2013 10:51

    Jo je to 8-)

  • lada69
    lada69 |

    15. 9. 2013 12:17

    jémine ,nevím co jsou bobky

  • Adka751
    Adka751 |

    10. 5. 2013 18:21

    Dělala jsem již podruhé, a pošmákli jsme si :-))

  • Beru
    Beru |

    16. 3. 2013 08:55

    prakticky veškeré omáčky vařím jedině v tlakáči...a taky mi chvilku trvalo, než jsem chytila ten správný grif :-) ale je to tak, že pokud v něm vaříte, občas hrnec nadzvedněte a zakvedlejte s ním. Tak se vyvarujete tomu, aby se v něm něco připálilo.

  • zizi
    zizi |

    3. 3. 2013 13:01

    tak recep možna super ale jak tady spousta lidi piše malem bylo po mase .....behem chviličky voda fušč a mohlo byt vše spalene :-X možna by to chtěla přište lepe odmeřovat vodu a pak radi :-!

  • Květa
    Květa |

    6. 2. 2013 09:31

    Musim pochvalit !!!!!!!!!!!!!!! Super ,rychle a chutne ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P

  • Duchi
    Duchi |

    5. 2. 2013 11:31

    v jednoduchosti je síla,rychle si jdu přidat,než mi to někdo sní.......výýýýborný guláááášek....

  • Pavla
    Pavla |

    1. 2. 2013 00:13

    Já skoro také a to jsem tam měla dost vody a už po 10 min podlila...maso sam tuhý a připálený. ...ale příště už budu vědět. :'(

  • netopýr
    netopýr |

    15. 1. 2013 10:45

    musíš se víc snažit ;-)

  • Gennes
    Gennes |

    28. 12. 2012 13:47

    Díky za info.Dělal jsem to přesně podle návodu...Po 20 minutách jsem měl z guláše škvarky.. :-X .V papiňáku na ´mírný oheň..Maso bylo podlité ažaž...

  • babča
    babča |

    31. 10. 2012 22:12

    Milá zlatá, 4 stroužky česneku, ne 4 paličky! To by bylo opravdu moc.

  • bilke
    bilke |

    4. 10. 2012 19:37

    Výborný recept, jak v hovězím podání, tak jsem zkoušel i zvěřinu, konkrétně dančí, jen ta kostka, vždy jsem měl podstivý vývar z kostí, dávám za 1* vynikající!!! :-)

  • libuše17
    libuše17 |

    16. 9. 2012 11:00

    opravdu moc dobrý,vaříla jsem už hodně gulášů,ale ten je jednoduchý a vynikající,super!!!

  • petr92
    petr92 |

    11. 9. 2012 10:28

    guláš super, jen vývar je lepší pravý ale je jasné že vždy není jinak paráda :)

  • rins
    rins |

    16. 8. 2012 21:48

    Výborný recept! Protože ted nemáme papiňák, tak jsem to dusila poctivě s doléváním vroucí vody skoro 2 hodiny (než maso změklo), ani jsem nepoužila ten vývar v kostce a je to bašta! A zítra bude ještě lepší! :-))

  • Jiří
    Jiří |

    18. 7. 2012 13:47

    jednoduché! guláš výborný!

  • romansz
    romansz |

    18. 4. 2012 20:10

    vařím teměř stejně a vždy je supr

  • Milan
    Milan |

    18. 4. 2012 09:47

    Vyborný recept :-) pořád jsem se mořil z gulášem v kastrolů ateď je za chvilku. Kdo chce trošičku změnu tak muže zkusit malého frťánka rumu nebo "koňaku" :-[

  • Markyta
    Markyta |

    22. 3. 2012 22:50

    už nevařím jiný :) dnes po čtvrté a zase se těšíme :) :-)

  • Kamil
    Kamil |

    27. 2. 2012 14:26

    Dobrý recept, díky ;-)

  • flavour
    flavour |

    26. 2. 2012 13:58

    Vařil jsem již 2x a opět velice povedený! Nemá chybu.

  • Vilemina80
    Vilemina80 |

    28. 11. 2011 12:45

    Vyborné, zdařilo se, jen jsem neměla tak velký papiňák tak jsem ho nechala lehounce bublat na plotně a šla mezitím na nehty :) tím jsem dosáhla i toho, že se sám zredukoval a nebylo třeba zahušťovat jíškou. Namísto předního jsem použila zadní hovězí, kvůli menší šlachovitosti. samozřejmě nutno nechat uležet a výsledek byl skvělý. Hosté ho hodnotili na výbornou, takže děkuji za skvělý recept, ukládám do kuchařky a určitě ho nedělám naposled!

  • angila
    angila |

    21. 10. 2011 18:05

    jdu na to O:-)

  • J.F.Pinon
    J.F.Pinon |

    1. 9. 2011 12:12

    Vše jde podle plánu :-|

  • sla69
    sla69 |

    1. 8. 2011 10:04

    mám rád tmavý guláš vyzkoušel jsem tento recept a můžu jen doporučit já jen k tomu přidal ještě vepřové kousky masa a trochu kari všem doporučuji

  • petrju
    petrju |

    20. 7. 2011 17:28

    Výborný recept. Sice jsem dal trochu více cibule a malinký protlak, ale koření a postup dle návodu a výborný. Už se na něj těším až bude zítra uleželý. :-)

  • šárka
    šárka |

    15. 7. 2011 11:20

    Právě jsem dovařila, je fakt bomba <3 <3 jiný dělat nebudu. dávám za1!

  • Miška
    Miška |

    8. 6. 2011 17:47

    Prosím jak jste docílila té krásné černé barvy? Jinak super recept, děkuji.

  • Adélka
    Adélka |

    7. 6. 2011 19:11

    Poprvé jsem vařila hovězí gůláš a to podle vašeho receptu.... jenom místo kořšní zvlášť jsem na doporučení použila gulášové koření.... a můžu říct, že na poprvé se povedl.... a je výborný.... :) Velmi děkuji za úžasný recept.... :) jen tak dále... ;)

  • myšlenka
    myšlenka |

    5. 6. 2011 15:31

    Já nevím, ale není ten gulášek až příliš tmavý? A ten bramborový knedlík, ten bych si teda dala ke knedlu-zelu-vepřu. Ke guláši houskový! :-\

  • Dušan
    Dušan |

    29. 5. 2011 11:33

    Díky za skvělý recept!

  • Vladimír Staško
    Vladimír Staško |

    31. 3. 2010 14:08

    Ja,very gut.

  • Lenka Outratova
    Lenka Outratova |

    24. 3. 2010 18:34

    Ahoj, vždy jsem se bála vařit guláš, ale s tímto receptem je to hračka! A je vynikající!! Moc děkuji za recept. A po pár dnech uležení byl ještě lepší :o)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 11. 2009 13:29

    Proč ne maso z Globusu.Jeden můj známý chodí maso nakupovat právě do Globusu.Prý ho tam mají nejlépe opracované.

  • Petr S
    Petr S |

    13. 11. 2009 13:16

    Základ je dobrý maso, takže hlavně nekupovat maso z globusu. To by vám celej gulage jenom zkazilo :)

  • lenka benova
    lenka benova |

    3. 10. 2009 19:53

    super guláš, veľká pochvala od manžela. Dávame 1.

  • Sarka Havlikova
    Sarka Havlikova |

    27. 9. 2009 22:23

    jsem moc spokojena, dala jsem o jednu cibuli vice, jinak presne dle navodu a po dlouhe dobe byla u obeda pochvala uz pri prvnim souste :-)

  • Anonym
    Anonym |

    1. 3. 2009 13:55

    Výborný recept, moc nám chutnalo. Díky.

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    17. 12. 2008 14:10

    Děkuji za vynikající recept.

  • vendula m.
    vendula m. |

    8. 12. 2008 13:35

    opravdu vyborny gulas, manzel chvalil sotva dosedl ke stolu :-) a i synek bastil a ani nedutal....

  • veronika schindlerová
    veronika schindlerová |

    27. 11. 2008 11:24

    Guláš mi nikdy nešel, vždycky z něj byl takový průměrný výsledek, maso taky nic moc. Asi před půl rokem jsem objevila tenhle recept a moooc děkuji. Od té doby co dělám tenhle guláš, všichni se po něm míní utlouct. I má 11tilelá dcera, která je normálně hlavně na kuřecí.

  • Simona Garbová
    Simona Garbová |

    12. 11. 2008 10:33

    Výborný, dávám za 1 !!!! Také jsem tam dala trochu rajského protlaku na barvu, gulášek neměl chybu :-)

  • Simona Garbová
    Simona Garbová |

    8. 11. 2008 10:13

    dneska gulášek bude k obědu, už je hotový a je vynikající !!! Dávám velkou 1 :-)

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    31. 10. 2008 07:31

    Guláš je výborný, nakonec jsem přidala asi 10min před dokončením barevné papriky, nakrájené na proužky a ještě jsem přidala trošku kečupu jinak jsem dělala dle receptu. Dávám za 1 *

  • Olga
    Olga |

    17. 3. 2008 20:50

    Guláš bez cesnaku si ani neviem predstaviť, ten tam skrátka musí byť.Ja zahusťujem strúhaným zemiakom, nechám dobre povariť a ešte dávam do gulášu zemiaky nakrájané na kocky, čerstvé nakrájané paradajky a zelenú papriku.Zelenina tomu dodá tú správnu chuť.

  • Lenka
    Lenka |

    17. 3. 2008 19:20

    recept je prima, dekuji... sice jsem nemela papinak, takze jsem musela varit maso dele, ale vysledek vyborny

  • jara
    jara |

    22. 2. 2008 19:56

    taky ho tak dělám je výborný

  • belani
    belani |

    15. 2. 2008 10:26

    Tento recept je fakt Super. Konečně jsme měli k obědu pravý guláš. Moc dobrý.

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    6. 2. 2008 22:21

    Díky za skvělý recept, konečně se mi guláš povedl podle mých představ. Ještě dávám pro dochucení trochu rumu, dostane zajímavou chuť..Jednička s hvězdičkou!

  • Gábina H
    Gábina H |

    14. 1. 2008 10:16

    Charlie, tady se asi myslí ta instantní jíška v granulích, např od Knorru

  • Charlie
    Charlie |

    13. 1. 2008 19:46

    A co to jsou ty "bobky". Doufám, že ne kozí :-)

  • emma
    emma |

    13. 1. 2008 18:41

    je to jeden z nejlepších receptů na guláš, jen do základu patří trochu rajskího protlaku nebo kečupu.guláš pak dostane úžasnou barvu, nebojte se, cítit to není. ale fakt je lepší si na guláš udělat čas a vařit ho pomalu a bez tlakového hrnce. a česnek? samozřejmě tam patří.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    8. 1. 2008 15:11

    Do guláše , že nepatří česnek ??? Tak to zase slyším prvně já , navíc čtyři stroužky na 800 g masa mi nepřijde jako přehnané množství . . .

  • Evas
    Evas |

    8. 1. 2008 14:14

    Guláš mě teda moc neoslovil, chuť česneku přerazila všechny ostatní chuťě, které má guláš mít. Ty 4 stroužky jsou opravdu moc a navíc jsem se setkala poprvé s tím, že se do hovězího guláše dává česnek. Ale sto lidí, sto chutí.

  • oskar malota
    oskar malota |

    30. 11. 2007 10:25

    varila jsem gulas vubec poprve a povedl se na jednicku :) diky za recept, hodnotim za 1

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    15. 11. 2007 17:18

    Gabco,tenhle gulas je vazne moc dobry a rychly.Da se jist jen s chlebem.Varim ho,kdyz nemam cas dusit maso 3 hodiny a delat knedliky.

  • Gabča
    Gabča |

    15. 11. 2007 15:52

    Chtěla jsem se zeptat,je to typ guláše co se dá jíst normálně jen s chlebem?

  • pepíno
    pepíno |

    10. 11. 2007 12:48

    Namísto bujónu přidám vývar z hovězích kostí a kořenové zeleniny a zahušťuji nastrouhanou,kůrkou chleba,tlakový hrnec už na guláš nepoužívám.

  • Stanislav Pešek
    Stanislav Pešek |

    5. 11. 2007 05:26

    Vařil jsem ho v pátek, jedl v sobotu a v neděli, je výborný !

  • Nikuška
    Nikuška |

    3. 11. 2007 19:47

    tak sem se pustila do vreni snad se to povede...drzte mi palecky:-)

  • Míra Fiala
    Míra Fiala |

    23. 10. 2007 18:15

    vřele doporučuji....je výtečný

  • Míra Fiala
    Míra Fiala |

    20. 10. 2007 13:19

    jsem na něj zvědav. zrovna ho jdu vařit.....

  • Já od Elišky
    Já od Elišky |

    18. 10. 2007 12:04

    No je to jasné. Je to na 1 s *. Manželka postupovala podle receptu s tím, že místo 30 min. vařila jen 20 min. Byl to guláš opravdu na bubliny za ušima. Vynikající. Doporučujeme.

  • Robert Hrabal
    Robert Hrabal |

    13. 10. 2007 09:21

    Ještě jsem zapoměl k mému poslednímu příspěvku, pokud dopředu počítám z gulášem a zůstane mi zbytek kečupu, tak ho nechám, jenom přidám do něj vody a trošku rozředím no a pak zároveň s podlívkou z bujonu vliju i ten zbytek kečupu. Někdo přidává papriky a rajčata, já to řeším tímto způsobem :-)

  • Robert Hrabal
    Robert Hrabal |

    13. 10. 2007 08:10

    Dělávám hovězí guláš taky tak, jak je v popsaný postup v receptě, dělám ho v papinu a přidávám ještě navíc pár kapek octu. Maso moc při prvotním opékání nesolím, protože masový bujón má taky sůl. Dosolím až při konečném koštu.Po těch 30ti minutách papin otevřu a v kastrolu, v které guláš dodělávám, vydusím šťávu, zapráším hl. moukou, chvíli nechám, opražit a potom teprve podleju vývarem z kostky hovězího bujónu. Když přidávám kůrky chleba, dávám je celé hned před uzavřítím papiňáku a pěkně se rozvaří. Česnek a majoránku dávám taky až nakonec při konečném dodělávání guláše. Je to mňamotka :-)

  • Ifka
    Ifka |

    10. 10. 2007 11:32

    V sobotu jsem vyzkoušela tenhle recept a opravdu byl gulášek jedna báseň. Všichni se jen olizovali. Od teď už budu dělat guláš jen v papíňáku. Díky.Ifka

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    2. 10. 2007 17:28

    Recept zde objevil manžel a od té doby nevaříme guláš jinak.Vynikající a ta úspora času a energie.Taky ta chuť se nám zdá taková NEVYVAŘENÁ.Jednička několikrát podtržená.MŇÁÁM.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 10. 2007 16:55

    Ještě jednou já.Mohla bych se zeptat,když všichni tak chálíte tento guláš,proč jej neoznámkujete?Tak aspoň já dávám za 1

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 10. 2007 16:51

    Tlakový hrnec je super a kvedlat v něčem,co se vaří samo,není třeba!Nemusíte dávat moc vody,stačí jen málo,pokud máte dobrý tlakáč a to dnes jistě všechny jsou!Nebojte se toho nikdo,chuť zůstane nedotčená,zatímco v lasickém hrnci uniká příliž ven.Jana

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    1. 10. 2007 16:48

    Pro paní Beba no,stačilo by,kdybyste si tvrdý chleba nechávala a pak ho pomlela,jako strouhanu a tím zahušťovala guláše.Já to tak dělám stále a je to super,akorát to nechám více povařit,Jana

  • Mirka Mikulaskova
    Mirka Mikulaskova |

    28. 9. 2007 14:48

    Ja zahustuji jedine Corn Starchem,davam vice cesneku,ale mene cayenne pepper,jinak vse jako vy.Prave tento goulash varim na Floride,muj manzel ma narozeniny a cekame par pratel.Zdravi Mirka

  • beba
    beba |

    23. 9. 2007 21:28

    Ešte nikdy som guláš nezahusťovala kôrkou z chleba. Chcem Vás poprosiť o popis, ako sa to robí, lebo by som to rada vyskúšla. Dakujem.

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    21. 9. 2007 18:24

    Moja matka, Češka, varila guláš, tak ako sa robieval v reštauráciách, zahusťovaný postrúhanou kôrkou staršieho chleba. A bol vynikajúci ( viz Tonda Z). Zahusťovaný múkou je trocha mazľavý.Tlakový hrniec používam denne, veľmi šetrí energiu i čas. Do gulášu netreba dať veľa vody a dusiť na slabom príkone. Nepripáli sa.

  • Gábina Chotašová
    Gábina Chotašová |

    4. 9. 2007 18:45

    Musím pochválit, podle tohoto receptu jsem konečně uvařila guláš tak jak má být. Super, navíc v tlakáči,jedna báseň. Už je v oblíbených.

  • Frank Miklas
    Frank Miklas |

    1. 9. 2007 16:31

    Varim poprve a mam dotaz,kdy tam dame tu palivou papryku?

  • Jarka Stastna
    Jarka Stastna |

    20. 8. 2007 12:47

    Ahoj všichni, tak jsem ten gulášek zkusila akorát papriku jsem dala až na maso a vařila jsem to jen 20 minut a trošku chilli a je to super !!! a ješte jsem to zalila trochou vývaru z masoxu a nemusím ani zahušťovat. Mňam :-)

  • Jana V.
    Jana V. |

    19. 8. 2007 17:23

    Teď jsem četla Ivy komentář,a vážně jsem se lekla,o jaké bobky se jedná?Už vím,po přečtení celého receptu jsem pochopila,jen mě vrtá hlavou,jestli opravdu jíte ten guláš až sedm dní po uvaření?To bych se neodvážila.

  • IvaM
    IvaM |

    16. 8. 2007 14:38

    Díky za recept! Papiňáku se bojím, jak čert kříže, ale chtěla jsem ho využít, když už ho mám. Gulášek byl jedna radost, můj první v životě a mlaskalo se;o) Zahušťovala jsem půl na půl "bobky" a chlebem.

  • Kamila Kováčová
    Kamila Kováčová |

    11. 7. 2007 09:12

    Recept bezva, jen bych poradila místo zahušťování instatní jíškou nebo jiným umělým zahušťovadlem, dát raději kůrku chleba jak radí kolega, ale já dávám strouhaný sirový brambor těsně před dovařením (ne na nudličky,ale na pastu takové hroty - bolí z toho ruka, ale vyplatí se to).

  • Tonda Z
    Tonda Z |

    10. 7. 2007 16:55

    Tak zrovna vařím guláš a tak si pročítám mezi mícháním recepty. S ingrediencemi bych souhlasil, já dávám tolik cibule jako je masa, myslím tím ale objem né váhu. S tou paprikou bych ale počkal, když se dlouho smaží zhořkne. Jen mě opravdu vadí ten tlakový hrnec. Maso na guláš se přeci musí zalít jen tak, aby nebylo zcela ponořené a hlavně se musí VYSMAHOVAT a ne dusit ponořené ve vodě. Chápu úsporu času a energie ale u guláše se prostě musí stát a tu vazkou hmotu občas promíchat. Na zahuštění používám nastrouhanou kůrku stvrdlého chleba.

  • Pavlína Bartáčková
    Pavlína Bartáčková |

    6. 7. 2007 15:53

    Vařila jsem tento guláš včera poprvé a musím poděkovat za tento recept!!! Super luxusní záležitost!!!!Díky a doporučuji

  • Pavla
    Pavla |

    26. 6. 2007 12:59

    Jeden tip navíc. Já do guláše přidávám ještě mraženou kukuřici nebo hrášek. Někdy obojí, skvěle se to do něj hodí.

  • dana bendikova
    dana bendikova |

    2. 5. 2007 15:00

    no uz ho delam po druhe a celi moji rodine chutna mocc!!!!!

  • Luthien
    Luthien |

    26. 4. 2007 12:44

    Vařila jsem už několikrát podle tohoto receptu a vůbec se v tom tlakáči není čeho bát. Jak píše Václav - 30 minut a pak v případě potřeby dodusit. S čenekem a majoránkou je to prostě pohádka a moje drahá polovička tento gulášek miluje :o)

  • pavel
    pavel |

    23. 4. 2007 16:48

    je to nejlepší guláš jaký jsem kdy jedl

  • kotatko
    kotatko |

    31. 3. 2007 10:20

    boze ja uz se na nej tesim :-))) za chvilku jdu delat pak napisu jak to dopadlo :-)

  • Toniček
    Toniček |

    20. 3. 2007 21:43

    Máme to vyzkoušené,myslím že starším lídem,kterým se maso špatně kouše je to v papiňáku ideální.Doporučuji !

  • Lenka
    Lenka |

    9. 3. 2007 14:03

    Teď jsem ho dovařila a už se mi zbýhají na něj sliny!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 3. 2007 15:35

    Jsem taky z Ostravy,ale již zadaná:o))Jinak k receptu-poslala jsem ho dnes kamarádovi,který ho nutně musí vyzkoušet a zítra jsme zváni na obídek.Před chvilkou psal,že se masko už dusí a nádherně to voní:o)Tak jsem zvědavá,jaký bude výsledek:o))

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    2. 3. 2007 15:05

    Pane Václave,pozor,aby se nestrhla rvačka.Takový nezadaný kuchař,to je terno.A ještě to krásné oslovení -holky zlaté.

  • Václav z Ostravy
    Václav z Ostravy |

    2. 3. 2007 13:13

    Holky zlaté.V papiňáku dělám gulášek podobně řadu let jen tam ještě přidávám špetku koření na zvěřinu, mírně zakápnu čilli a kůrky chleba místo mouky-jíšky!!! Podle kvality kližky vařím na mírném plameni 30 min a potom dle ochucení-odhadu mírně dovařím. Je to bomba a kdo chce ochutnat ať se přihlásí.Mám od včerejška večera uvařeno!! Momentálně nejsem zadán..

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    9. 2. 2007 11:46

    Možná že jen ten pocit, že byl od maminky a nemusela jste vařit vy sama Vám dával pocit. že byl lepší. Určitě i ten Váš guláš bude výborný.

  • Pekyna
    Pekyna |

    9. 2. 2007 09:07

    Moje maminka vařívala guláš z kližky mnoho let v papiňáku. Je to již 30 let. Všichni na něj často vzpomínáme, ale mně se tak dobrý nikdy nepodařil i když jej vařím taky tak. Nevím co s tím dělala zázračného, že byl tak dobrý. Škoda, že již nežije.

  • eviku
    eviku |

    30. 11. 2006 19:16

    Patřím mezi "pravověrné" kuchty a vždycky jsem tvrdila, že guláš v papiňáku nikdy. Až minulou neděli mi náš mladej oznámil, odjíží už odpoledne místo v pondělí ráno, tudíž plánovaný gulášek z kližky s sebou na kolej musel projít přes papiňák. Opravdu byl k nerozeznání! Jediný problém je odhad doby vaření, aby nebyl na nitě, jak píše Di. Pokud vás tlačí čas, směle do papiňáku!

  • Kristýna Olšanová
    Kristýna Olšanová |

    30. 11. 2006 08:51

    JO guláš je prima ale ten papinák no nevím nevím.

  • Di
    Di |

    3. 10. 2006 09:43

    Guláš je lepší nedělat v papiňáku, právě proto, aby se nerozpadalo na nitě. Klasika je pomalé dušení. Vždyť jsou to kousky masa, změknout celkem brzy a máte potom pocit, že koušete do masa!

  • Anna
    Anna |

    2. 10. 2006 20:13

    Určitě je to klasický guláš, maso bych nevařila tak dlouho v papináku, pak je ještě dusí v omáčce. Jinak to ušetří čas, než vaření guláše normálním zpusobem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 10. 2006 13:07

    Podle mě je to recept na klasický guláš a takovýto recept tady už určitě je.