Autor:

Hovězí guláš v tlakáči

Střední
Ingredience
Hovězí maso 800 g
Cibule 4 ks
Česnek 4 stroužek
Paprika - sladká 2 lžíce
Pálivá paprika 1/2 lžička
Drcený kmín  
Majoránka 1 lžička
Hovězí vývar 1 kostka
Pepř mletý  
Sůl  
Sádlo 3 lžíce
Tmavá jíška  
Hovězí guláš v tlakáči

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4×4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso „zavřelo“. Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.

Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby „bobky“ (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.

Pak ho s chlupatým knedlíkem sníme. Nejlépe chutná (proti předpisům hygieniků v ČR) druhý až sedmý den po uvaření.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 72 x
1-
4.72 72 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Hovězí guláš v tlakáči

Komentáře

  1. jakeline   01.07.2015 | 15:24 | reagovat |

    Guláš vaříme s láskou nejlépe zalít trochou piva at má říz! :-D :-P

  2. Maikee   15.11.2014 | 21:26 | reagovat |

    dal jsem místo kmínu nové koření a místo vody necelou lahvinku Braníka, zbytek posloužil k osvěžení 8-) ...už to syčí v papiňáku, tak jsem zvědav na výsledek :-)

  3. Sabča   16.09.2014 | 10:13 | reagovat |

    Tak už je v tlakáči,tak doufam,že se povede:-) :-)

  4. EvaV.   16.01.2014 | 20:17 | reagovat |

    Ještě že už mám nějaké ty zkušenosti v kuchyni a tlakáč jsem vypla po 20 minutách. Nechat to tam o 10 minut déle, tak nemám maso, ale srajdu. :-| Ale možná to bude tím, že jsem vařila v úplně novém tlakáči od Fagora :-) Jinak kdo neví, co jsou bobky, tak pravděpodobně byla myšlena syntetická hotová jíška od firmy Knorr (prodává se světlá a tmavá ve žluté a hnědé krabičce). Do guláše podle tohoto receptu patří samozřejmě ta tmavá <:-) Já ovšem guláš tímto nezkazím a zahušťuji chlebem :-P

    1. step   07.04.2016 | 14:10 | reagovat |

      Díky za upřesnění, málem jsem tam šoupla bobkový list. :)

  5. Sosak   28.12.2013 | 11:18 | reagovat |

    Tolik nadšení z normálního guláše z tlakáče ? :-P Jezdíme do Rumunska s enduro motorkami a tamní babička nám vaří guláš v kolíku .. maso má naložené den do předu a to jsou kostky masa tak 5*5 i větší,hromada cibule ,čerstvé rajčata,paprika hafo česneku a vše dělá na ohni.. K tomu domácí knedlík.. To je guláš 8-) ale tenhle je také dobrý :-P

1 2 3 4 ... 6 ... 11 ... 15 ... 20 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web