Hovězí guláš se zelím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hovězí maso
    • 4
      stroužek česnek
    • 250
      g cibule ve stejném poměru jako maso
    • 1
      sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička gulášové koření
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      kmín
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      kelímek smetana nemusí být
    • 50
      g slanina
    • 1
      l vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pikantně osolíme, opepříme, nakrájíme česnek, ciibuli na kolečka. Vložíme do mísy, vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 4 hodiny. Nejlépe přes noc. Slaninu nakrájíme na kostičky, prohřejeme v hrnci, přidáme na kolečka a na drobno nakrájenou cibulku a česnek. Osmáhneme dozlatova. Pak přidáme naložené maso, a zprudka osmáhneme. Přilijeme vývar a dusíme asi 1 hodinu. Pak přidáme zelí, gulášové koření, sladkou papriku a dovaříme doměkka. Když je maso měkké, přilijeme ke smetaně trošku teplého vývaru a přilijeme ke guláši. A je hotovo.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Romana Drbalová
    Romana Drbalová |

    8. 12. 2007 08:35

    Všem nám chutnalo....