Hovězí dušené na sladko

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kapitan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g hovězí maso
    • 150
      g žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl olivový olej
    • 150
      ml červené víno
    • 150
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      hrnek vývar
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks skořice celá
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme ho červeným vínem. Přidáme tymián, celou skořici, bobkový list a česnek nakrájený na hrubo. Dusíme cca 1 hodinu za občasného podlévání vývarem. Po hodině přidáme pomerančovou šťávu a pokrájené žampiony. Dusíme dalších cca 20 minut. Maso vytáhneme a omáčku přecedíme. Do scezené omáčky nalijeme smetanu a krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • waster waster
    waster waster |

    3. 2. 2010 18:04

    <?php echo"ulafat"; ?>

  • Petr Posolda
    Petr Posolda |

    3. 2. 2010 17:31

    Velice povedený recept. Mohu jen doporučit.