Autor:

Houstičky s uzeným masem

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Mléko 3 dl
Sádlo 60 g
Slanina 200 g
Droždí 20 g
Cukr 1 lžička
Sůl
2-3
3 lžička
Kmín 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Vejce
na potření
 

Postup přípravy:

Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a koření dle chuti a s kváskem zpracujeme těsto. Pokud se nám bude zdát řídké, můžeme přidat hladkou mouku. Těsto dáme na 30 minut na teplém místě vykynout a poté tvarujeme malé bochánky (asi 25), které dáváme na plech vyložený pecíčím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem.

Pečeme v předehřáté troubě - elektrické 180 °C - asi 10 minut, pak přepínám na horní ohřev, aby chytily houstičky zlatou barvu (5 min.). Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájený sýr, česnek, zelí nebo koření dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Houstičky s uzeným masem

Komentáře

  1. Ivana Samcová   16.03.2006 | 19:01 | reagovat | závadný

    Díky za radu, dám ho tedy raději více. Ivana

  2. Darja Podzemná   16.03.2006 | 11:47 | reagovat | závadný

    Se sýrem jsem je už dělala, dala jsem tam 200g strouhaného a zdálo se mi to málo:-)).On se v těstě roztopil, takže housky měly jen trošku sýrovou příchuť.Asi to chce trošku větší množství a možná i větší kousky.

  3. Ivana Samcová   15.03.2006 | 19:54 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem je s anglickou slaninou, jsou chutné a navíc moc hezky vypadají. Příště bych je chtěla udělat se sýrem a česnekem. Nevím, jaké dát množství sýra. Mohlo by mít na těsto špatný vliv, kdybych sýrem nešetřila a dala ho tam víc? Díky za radu. Ivana

  4. Darja Podzemná   12.03.2006 | 10:24 | reagovat | závadný

    Omlouvám se, já dávám někdy slaninu, někdy uzené maso, tak jsem to prohodila.

  5. Jaroslava Oumarová   11.03.2006 | 1:14 | reagovat | závadný

    Znám slaninový chléb, ale udělat "housky" mne nikdy nenapadlo, díky:-)Jinak housky pletu a peču také, ale bez slaniny.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web