Houskový knedlík v ubrousku

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l hladká mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 3
      ks houska
    • máslo Kousek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a vložíme ve tvaru šišky do navlhčeného, vyždímaného a máslem potřeného ubrousku. Ubrousek kolem těsta volně zavážeme nití na obou koncích a hned vložíme do velkého množství vařící osolené vody.
2
Vaříme asi 25 minut. Uvařený knedlík vyjmeme, vybalíme a hned propíchneme vidlicí, aby unikla pára. Nakrájíme na 22 plátků.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kachnis25
    kachnis25 |

    4. 2. 2011 08:22

    Ano! To je ten recept z naší velké, černé, polorozpadlé kuchařky:-) Akorát mouku dávám hrubou. Jen pro zasmání: když jsem je vařila poprvé, tak jsem si ubrousek vyložila jako papírový ubrousek a doma nebyly jiné než zelené...

  • Pozděnka
    Pozděnka |

    10. 12. 2007 18:58

    Knedlík v hrnku jo? Ho pak z toho hrnku při mé smůle nedostanu a koukám je tam psaný sníh, nóóó, tak to bych spotřebovala plato vajec a stejně by se mě nepovedl. Jsem maličko nemotorná na tyto věci. Určo, ale nějaký zkusím. :-)

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    10. 12. 2007 17:06

    Pozděnko, zkuste knedlík v hrnku, je to skoro stejné, 2 hrníčky hr.mouky, trochu soli, 2-3 žloutky, 2 -3 rohlíky nakrájené, 2 hrnky mléka, kousek másla, umíchám mouku,žloutky a mléko, přidám rohlíky nakrájené a sníh ze 2-3 bílků,dobře zamíchám, vymažu hrnky máslem - vysypu hr. moukou a naplním 4-5 hrníčků nakyndám těsto, nechám v hrnci vařit 3/4 hod. i déle 1 hod.a je hotovo a fakticky jsou dobré, vařím je už 20 let.

  • Pozděnka
    Pozděnka |

    10. 12. 2007 12:06

    Jsem začátěčník, navíc s těstem velký "nepřítel", ale udávané jednotky mě plně vyhovují. Jdu to zkusit. A když se nepovede? V mrazáku mám kupovaný :-), tak se chlap stejně nadlábne. :-)

  • jirina f
    jirina f |

    26. 9. 2005 16:33

    jsou nedobre

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    23. 8. 2005 17:13

    Když už teda publikuju ty recepty...Mouka hrubá nebo polohrubá viz. příspěvky výše. Právě pro začátečníky mi přijde jednoduché vzít odměrku , najít rysku 1/3 l a odměřovat. Jinak 1/3 l je 333.333333 ml.

  • martina cermakova
    martina cermakova |

    23. 8. 2005 13:40

    kdyz uz publikuji recept tak myslim ze pro nezkusene by bylo vhodne napsat treba o jakou mouku se jedne a co se tyka jednotek jsou taky dost nesrozumitelne,protoze ve vetsine recepru se uvadi gramy nebo mililitry.diky

  • Dana M.
    Dana M. |

    21. 3. 2005 07:16

    Dají se dělat i z polohrubé.

  • Krůšo
    Krůšo |

    19. 3. 2005 08:02

    Knedliky se dělají jenom z hrubé mouky

  • jan zverina
    jan zverina |

    21. 11. 2004 21:34

    zajimalo by mne jaky druh mouky mam pouzit. dekuji