Autor:

Houskový knedlík v ubrousku

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1/3 l
Mléko 1/3 l
Vejce 3 ks
Houska 3 ks
Máslo
Kousek
 
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a vložíme ve tvaru šišky do navlhčeného, vyždímaného a máslem potřeného ubrousku. Ubrousek kolem těsta volně zavážeme nití na obou koncích a hned vložíme do velkého množství vařící osolené vody.

Vaříme asi 25 minut. Uvařený knedlík vyjmeme, vybalíme a hned propíchneme vidlicí, aby unikla pára. Nakrájíme na 22 plátků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Houskový knedlík v ubrousku

Komentáře

  1. kachnis25   04.02.2011 | 8:22 | reagovat | závadný

    Ano! To je ten recept z naší velké, černé, polorozpadlé kuchařky:-) Akorát mouku dávám hrubou. Jen pro zasmání: když jsem je vařila poprvé, tak jsem si ubrousek vyložila jako papírový ubrousek a doma nebyly jiné než zelené...

  2. Pozděnka   10.12.2007 | 18:58 | reagovat | závadný

    Knedlík v hrnku jo? Ho pak z toho hrnku při mé smůle nedostanu a koukám je tam psaný sníh, nóóó, tak to bych spotřebovala plato vajec a stejně by se mě nepovedl. Jsem maličko nemotorná na tyto věci. Určo, ale nějaký zkusím. :-)

  3. Jana Pátková   10.12.2007 | 17:06 | reagovat | závadný

    Pozděnko, zkuste knedlík v hrnku, je to skoro stejné, 2 hrníčky hr.mouky, trochu soli, 2-3 žloutky, 2 -3 rohlíky nakrájené, 2 hrnky mléka, kousek másla, umíchám mouku,žloutky a mléko, přidám rohlíky nakrájené a sníh ze 2-3 bílků,dobře zamíchám, vymažu hrnky máslem - vysypu hr. moukou a naplním 4-5 hrníčků nakyndám těsto, nechám v hrnci vařit 3/4 hod. i déle 1 hod.a je hotovo a fakticky jsou dobré, vařím je už 20 let.

  4. Pozděnka   10.12.2007 | 12:06 | reagovat | závadný

    Jsem začátěčník, navíc s těstem velký "nepřítel", ale udávané jednotky mě plně vyhovují. Jdu to zkusit. A když se nepovede? V mrazáku mám kupovaný :-), tak se chlap stejně nadlábne. :-)

  5. jirina f   26.09.2005 | 16:33 | reagovat | závadný

    jsou nedobre

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web