Autor:

Houskové knedlíky v USA

Střední
Ingredience
Sůl 1 lžička
Mléko
Vlažné
1 šálek
Vejce 1 ks
Mouka
1-3/4 Wondra instant (buď válečkové balení nebo ji někde mají i v balení po 5 lbs. - je to lacinější
1 šálek
Prášek do pečiva
(Baking powder)
1 lžička
Toastový chléb tmavý
Otoustované nebo upražené s trochou másla na pánvi
2 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Do mléka rozbijeme vejce a sůl a rozšleháme do pěny. Mouku dáme do velké mísy a promícháme s práškem tak, aby se ingredience pouze spojily. Mícháme ve strojku nebo vařečkou tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny mísy a tvoří se bubliny. Přidáme toasty nakrájené na 1/4“ kostičky a mícháme tak dlouho, až jsou rovnoměrně zadělané do těsta. Vytvoříme dva stejné válečky o průměru 3-4“, stejně dlouhé a necháme 5 minut odstát.

Vložíme do velkého hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme 25 minut. Během vaření dvakrát obrátíme. Porcujeme tenkým drátkem, nití, nebo řezačkou, která se dá koupit v jakémkoliv obchodě s domácími potřebami v České republice.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
4+
2.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4+ (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Houskové knedlíky v USA

Komentáře

  1. ?Jirina   01.02.2014 | 14:34 | reagovat | závadný

    Dobre rano vsem doma a krajanum po celem svete.
    Hledam porad na netu nejaky recept, kde se mi konecne podari udelat knedliky. Schvalne jsem si koupila domaci pekarnu, vyzkousela jsem vsechny mozne kvasnice at to byle rapid yeast, Active yeast a nebo dokonce yeast pouze do domaci pekarny. Mam stesti, ze je zde za porve polska prodejna a tam pry prodavaji i hrubou mouku, ale ja jsem ji zatim nekoupila protoze pouzivam Wondru ve valecku. Kdyz jsem udelala prvni knedlik v domaci pekarne, tak vysel nadherne a potom jeste parkrat se podarily, ale pak se muselo na mne prestat usmivat stesti a testo mne absolutne v pekarne nevykynulo at jsem davala jakekoliv kvasnice a vzdycky jsem uvarila tvrde "neco". Jednou jsem na ceskem webu cetla diskuzi mezi dvema ctenarkami a jedna psala, ze pouziva naparovaci nadobu Tefal a tak jsem po hledani taky nasla v mistnim Walmartu Tefal a byla jsem stastna, ze nemusim vytahovat velkou nadobu na peceni krocana a 40 minut parit v kuchyni .... no a samozrejme vysledek byl zoufaly. Tvrdy knedlik, 40 minut v Tefalu, po rozkrojeni uprostred nedovareny zdrcly knedlik a cela rodina se tak tesila na svickovou s nadychanym knedlikem. :'( Nevim co delam spatne, v pekarnou to nebude, protoze jsem si pujcila domaci pekarnu od kamaradky a vysledek byl ten samy. Jestli mne nekdo muze poradit, budu vic jak stastna. Knedliky dela z tohoto receptu:

    http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468

  2. Borgia   10.02.2013 | 1:01 | reagovat | závadný

    Ja delam knedliky z Wendy mouky a Farina. Na 1.5 salku Wendy mouky dam 1/3 salku fariny a tuto smes smicham se spetkou soli. Pak pridam kvasek, vajicko, a salek mleka. Na konci pridam tri az ctyri platky nakrajeneho otoustovaneho chleba. Smes smicham, a necham vykynout dve hodiny. Jestli se smes moc lepi, tak pridavam po lzickach Wendy mouku, az je cely bochanek vyhnetnuty. Po dvou hodinach, mam dve sisky, ktere pak varim as 17 minut.

  3. Jana Brabcova   28.08.2010 | 23:17 | reagovat | závadný

    Nasla jsem stranku kde se da sehnat polohruba i hruba mouka, detska krupicka. Taky se tam daji koupit ceske okurky, tatarka a spousta jinych veci.http://eurofoodmart.com/-imported-food-from-slovakia-and-czech-republic-c297.html

  4. Daniella O.   14.06.2010 | 20:12 | reagovat | závadný

    V USA se da bezne koupit i mouka polohruba, kdo ma problem s hladkou, ale prodava se v pomerne malych plechovkach a je drazsi. :)))

  5. Jarmila Bendová   14.06.2010 | 19:52 | reagovat | závadný

    ještě jsem zapoměla napsat, že tam mají taky semolinu, někdy dělám jen z hladké, nekdy přidám semolinu a tu hlavně přidávám do bramborových knedlíků a musím napsat, že jim tam moc chutnají

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web