Houskové knedlíky v hrníčkách

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • 80
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • máslo na vymazání hrnečků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky pokrájené na drobné kostičky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlaným žloutkem, solí a rozehřátým máslem, lehce promícháme a necháme prosáknout. Do housek vmícháme polovinu dávky mouky, tuhý sníh z bílků a zbytek mouky. Těsto vložíme do čtyř 1/4 litrových hrníčků dobře vymaštěných na dně i po stranách rozehřátým máslem, vložíme je do hrnce s vařící vodou a přiklopíme pokličkou tak velkou, aby pokryla všechny hrníčky. Hrnec přiklopíme také pokličkou a vaříme asi 35 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • kůsová
    kůsová |

    24. 3. 2012 14:23

    dobrý den, musí se vařit vhrnkách nebo můžu i ve vodě?

  • Klára Kaštánková
    Klára Kaštánková |

    26. 8. 2010 19:41

    Vyzkoušela jsem už hodně receptů na knedlíky, ale tenhle je zdaleka NEJLEPŠÍ

  • Eva Klasová
    Eva Klasová |

    11. 8. 2010 10:30

    Naprosto dokonalý recept. Dělala jsem včera pro přátele v Anglii a nezbyl ani drobeček. Hrnečky přežily bez problémů. Chutnaly i mě a to se normálně knedlíkům vyhýbám.

  • KARIN RAKOWSKÁ
    KARIN RAKOWSKÁ |

    19. 7. 2010 09:07

    Knedlíčky jsou výborné,měla jsem podobny recept,ale ztratila jsem ho,tak jsem ráda,že ho opět mám.Všem doporučuji!!!

  • Jana Czerwenková
    Jana Czerwenková |

    16. 2. 2007 22:31

    Mám úplně stejný recept. Tyto knedlíky jsou moc dobré. Dobré a také hezké je přidat do těsta nasekanou petrželku. Hrnky zakrývám alobalem - každý zvlášť. Zdravím

  • Marie Lehotská
    Marie Lehotská |

    18. 1. 2007 15:40

    Odpověď pro Jenye:Hrníčky je možno použít běžné porcelánové čtvrtlitrové. Já hrnky nedávám do vařící vody, ale předem do hrnce, přidám vodu a potom to teprve uvedu do varu. Hrnky nikddy nepraskly, ale na povrchu hrnků se tvoří povlak (podle toho, jak je tvrdá voda).

  • Jenye
    Jenye |

    15. 12. 2006 22:14

    A ty hrnicky jsou nejake specialni? Mam strach polozit do vrici vody jakykoliv hrnek...bojim se, ze praskne.

  • Radvan Zámečník
    Radvan Zámečník |

    17. 1. 2006 17:38

    4 rohlíky je moc. Stačí dva, a nemusí být máslo na vymazání hrnků, stačí olej nebo jakýkoli tuk, ale recept Marie Lehotské je super ! I po několika dnech je knedlík jako čerstvý, řekl bych ještě lepší než zrovna udělaný. Moje děti jim říkají bochánky. To pro ten tvar z hrnku.

  • Marie Lehotská
    Marie Lehotská |

    9. 2. 2004 14:16

    Zjednodušení receptu - bez vážení:(hrnek - 1/4 l všechny použité jsou stejně velké)1 hrnek hrubé mouky (může být i polohrubá)1 hrnek mléka1 vejce1 prášek do pečiva4 rohlíky nakrájené na kostičkysůlmáslo na vymazání hrnkůSmícháme vše dohromady a hmotu rovnoměrně rozdělíme do 4 máslem vymazaných hrnků. Vložíme do hrnce s vlažnou vodou (vody je asi do 3/4 hrnků). Až začne voda vařit, vaříme asi 20 min. (uvařenost je možno zkusit špejlí)