Autor:

Houskové knedlíky pro každého

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Houska
nakrájené na kostky
2 ks
Mléko
vlažné
1 hrnek
Sůl 1 lžička
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
3/4-1
1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

V misce smícháme mouku, sůl, vajíčko a mléko.
Do těsta přidáme kostky pečiva, pořádně promícháme. Vytvoříme 3 menší šištičky (dobře se tvarují rukama namočenýma ve studené vodě) a vložíme do vroucí osolené vody.
Po vyplavání vaříme a jestli jsou hotové zkouším špejlí, jinak to bohužel nepoznám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Houskové knedlíky pro každého

Komentáře

  1. Jirka   25.06.2011 | 22:56 | reagovat | závadný

    K rozdělání těsta je nejlépe použít sodovku (tu co se připravuje z bombiček). Nepřidávat žádné kypřící prášky. Po zadělání těsta, necht těsto odpočinout (nejlépe ca 1 hod)pak přidat nakrájené rohlíky, necht opět odpočinout (ca 15 min)a pak z těsta vytvarovat šišky. Dobře se to opravdu dělá mokrejma rukama. Každou šišku je dobré dát do mokrého mikrotenového sáčku (ten ze samoobsluh)a v tom vařit. V sáčku se před vařením dá případně šiška ještě vytvarovat. Pak vařit ve slané a opravdo vroucí vodě 30 minut.Pak nakrájet nití nebo kráječem. Je dobré je necht trochu odpočinout v míse pod utěrkou.Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Správný houskový knedlík má být opravdu tvrdý, kompaktní. Né rozpouštěcí v omáčce tak jak je většinou podáván v hospodách.

    1. Marta   09.08.2011 | 21:35 | reagovat | závadný

      To co popisujete je opravdu složitgé a už to nejsou knedlíky pro každého. Nicméně zkoušela jste tyto knedlíky? jsou tuhé a s těmi hospodskými nemají vůbec nic společného!

  2. Terka   21.12.2010 | 13:46 | reagovat | závadný

    Děkuji, dělala jsem poprvé domácí a i když praskly (lehce ale to asi proto, že jsem je vařila moc zprudka), tak jsou křehké a moc dobré. Jen místo housky jsem dala chleba, místo mléka acidofilní mléko a trochu oleje, tak 2 lžíce.

  3. Jancza Marek   03.07.2009 | 19:06 | reagovat | závadný

    Taky jsem zkoušela - výborné, jednoduché! Dala jsem trochu oleje do těsta a nepraskly!

  4. Jancza Marek   21.06.2009 | 15:45 | reagovat | závadný

    Dala jsem do těsta trochu oleje, a hle - nepraskly!

  5. blanka peterkova   09.02.2009 | 10:32 | reagovat | závadný

    Právě jsem dovařila a jsou moc dobré. Chválím. Jen mi take malicko praskly...delala jsem je na pare 20min.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web