Houby s cibulí a pórkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • sůl
    • 500
      g čerstvé žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně pokrájenou cibuli a pórek nakrájený na kolečka osmažíme na oleji, postupně přidáváme sojovou omáčku, bílé víno, sůl, worchestrovou omáčku, ocet a cukr. Vše chvilku prohřejeme a odstavíme.
2
Mezitím si připravíme houby, které nakrájíme na větší kousky a 5 minut vaříme ve slané vodě.
3
Houby scedíme smícháme s připravenou směsí, promícháme a necháme alespoň jeden den odležet v lednici.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    1. 11. 2007 22:26

    Dneska jsem to vyzkoušela :( Houby milujem, pórek ráda používám ,sójovka nesmí v kuchyni chybět!!!!ALE! Na to jak jsem se na to těšila, tak mě to zklamalo!!Možná jsem špatně četla recept a NEBO !jsem špatně postupovala a vařila.Je to jen můj názor a těším se na ostatní názory,ale na ty názory ,těch co to opravdu zkusí připravit.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    31. 10. 2007 13:44

    Moc dobré, mně stačilo dle receptu a těm mým chlapům jsem přidala osmažené kuřecí maso na nudličky.

  • Irena H.
    Irena H. |

    27. 10. 2007 21:22

    Móóóc dobré. Můj muž to málem snědl dřív, než se to stačilo pořádně rozležet :o)

  • Andrea
    Andrea |

    21. 8. 2006 09:31

    To je jako hlavní jídlo ke chlebu nebo spíš jako pikantní chuťovka - jako třeba nakládané houbičky ?