Autor:

Houby po čínsku

Střední
Ingredience
Čerstvé houby 500 g
Rama
na vaření
2 lžíce
Olivový olej 2 lžíce
Bílé víno
sladší
15 ml
Sojová omáčka 2 lžíce
Chilli 1 špetka
Zázvor
nejlépe čerstvý
1 lžička
Rýže  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby nakrájíme na silnější plátky, krátce podusíme na Ramě (bez podlévání), pak rozpálíme olej, houby na něm znovu osmažíme, ze zbývajících ingrediencí si připravíme omáčku, kterou vlijeme na osmažené houby (event. použijeme takové přísady a koření, které jsme zvyklí přidávat do čínských jídel). Použijeme-li čerstvý zázvor, necháme jej rovněž osmažit na oleji.

Podáváme s rýží.

Je nutné houby osmažit dvakrát, pokud bychom dušení na Ramě vynechali, pokrm, který je jinak velmi pikantní, nebude tak chutný. Také není vhodné zpracovávat velké množství hub, protože houby by pustily moc šťávy a místo osmažení by se dusily.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rukolové pesto Pesto 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Houby po čínsku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web