Houbový salát - zavařený

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg houby
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli nakrájenou na proužky, cca čtvrtinové množství hub. Promícháme, nasypeme do sklenic, zalejeme klasickým Dekem na okurky, steriluji 20 min. na 90 °C.
2
Je to fakt výborný houbový salát. No a když mám hub hodně, tak svařené houby nacpu do tlačenkového nebo salámového střeva, zavážu a dám do mražáku. Dle potřeby odkrajuji pod maso, do polévky, nebo i na smaženici.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    10. 10. 2013 10:11

    Děkuji za recept!!! Salát je opravdu výborný, nejlepší je k pečenému masu, ale dá se jíst jen tak samotný a jakmile jednou začnete, tak sníte celou skleničku. Určitě doporučuji a zakládám do oblíbených receptů.

  • marie mateju
    marie mateju |

    14. 7. 2009 17:31

    dneska jsem ho dělala,jsem zvědavá jaký to bude. ZATÍM NEZNÁMKUJU.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 1. 2008 12:45

    Tak Světlano! Dříve jsem se tady jaksi nedostala.Musím ti zdělit,že je to vynikajícíííí!To vlastně jde posoudit až teď v zimě.Na Silvestra se jich snědlo až až!Asi jich budu mít málo,moje dcera otěhotněla a může se za něma utlouct!! Ahoj Jana

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    17. 9. 2007 14:20

    Jani a salát je nejlepší buď z václavek, nebo z jakékoliv směsky hub.

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    17. 9. 2007 14:18

    Jani, bez obav vyzkoušej. A věřím, že budeš ty a blízcí spokojená. Dej vědět, jak to dopadlo. Hezký den.:-))

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    17. 9. 2007 14:17

    Jarko, já opravdu tento salát dělám roky, je fantastický a když ti vadí trochu slizkejší salát (je to celkem běžné), tak nakrájené houby převař dvakrát.Už jsem to taky zkoušela.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    14. 9. 2007 20:25

    Děkuji za vysvětlení,protože zrovna takový nějaký rwcwpt hledám a tak se mi moc hodí a určitě to udělám.Ještě jedna podotázka,houby jen václavky,nebo je to jedno?Myslím,že je to jedno,že?Takže vzhůru do zavařování!DííííK Jana

  • Jarka z Bratislave
    Jarka z Bratislave |

    14. 9. 2007 17:23

    Odporúčam nedávať cibuľu do zaváraného šalátu, nálev zostane slizký. Cibuľu pridávať až pred konzumáciou, naviac je to čerstvá zelenina plná vitamínov a enzýmov.(zmenila som mail)

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    14. 9. 2007 10:26

    Jani, přesně tak, jak píše Zdenka. Asi jsem to špatně napsala. 100% hub, 50% papriky, 25% cibule..ale upřimně - já to dávám "od oka" podle chuti, podle paprik které mám doma, ale je to opravdu výborné (korumpuju tímto salátem všechny kamarády-za houbový salátek jsou ochotni všeho:-))) Světlana

  • Jana Nesvadbová
    Jana Nesvadbová |

    14. 9. 2007 08:55

    Recept je výborný, my přidáváme na malé růžičky rozebraný a jen mírně spařený květák, zůstane na zkus chřupavý a Deko už ne, ale jen klasický octový nálev bez sacharinu s cukrem a se špetkou tymiánu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    14. 9. 2007 08:48

    Asi jste to špatně pochopila.Podle mě je to myšleno tak, že houby dáte všechny, ale papriky je asi tak poloviční množství co hub a cibule čtvrtinové množství.Tak jsem to pochopila já.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    14. 9. 2007 08:39

    A proč to nemůžeme smíchat hned dohromady?Proč poloviční množství hub a pak zasečtvrtinové množství hub a kde je ta poslední čtvrtina?Jana