Houbový nákyp II.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
75 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houby
    • 1
      kg čerstvé houby
    • 20
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • tuk
    • strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky a poloviny uvedeného množství másla připravíme světlou jíšku.
2
Na zbylém másle opečeme drobně pokrájené houby, přidáme sůl a pepř a vmícháme jíšku. Přelijeme vývar a smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, až se směs nechytá stěn nádoby.
3
Pak ji necháme vychladnout, postupně vmícháme žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Vše nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a v horké troubě pečeme 40 minut dorůžova.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.