Autor:

Houbový nákyp II.

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Houby  
Čerstvé houby 1 kg
Máslo 20 g
Vejce 5 ks
Sůl 1 špetka
Zeleninový vývar 250 ml
Smetana ke šlehání 250 ml
Tuk  
Strouhanka
na vysypání pekáče
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Z mouky a poloviny uvedeného množství másla připravíme světlou jíšku.
Na zbylém másle opečeme drobně pokrájené houby, přidáme sůl a pepř a vmícháme jíšku. Přelijeme vývar a smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, až se směs nechytá stěn nádoby.
Pak ji necháme vychladnout, postupně vmícháme žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Vše nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a v horké troubě pečeme 40 minut dorůžova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Houbový nákyp II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web