Autor:

Houbový nákyp II.

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Houby  
Čerstvé houby 1 kg
Máslo 20 g
Vejce 5 ks
Sůl 1 špetka
Zeleninový vývar 250 ml
Smetana ke šlehání 250 ml
Tuk  
Strouhanka
na vysypání pekáče
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Z mouky a poloviny uvedeného množství másla připravíme světlou jíšku.
Na zbylém másle opečeme drobně pokrájené houby, přidáme sůl a pepř a vmícháme jíšku. Přelijeme vývar a smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, až se směs nechytá stěn nádoby.
Pak ji necháme vychladnout, postupně vmícháme žloutky a nakonec tuhý sníh z bílků. Vše nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a v horké troubě pečeme 40 minut dorůžova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Houbový nákyp II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web