Houbový nákyp

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Houby
čerstvé, lesní
300 g
Brambory
vařené
500 g
Cibule 3 ks
Máslo 50 g
Česnek 6 stroužek
Vejce 4 ks
Zakysaná smetana 2 dl
Sůl  
Pepř mletý  
Petržel  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Z hub

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zelenou petrželku. Přidáme nakrájené houby a dusíme, podlijeme trochou vody a necháme úplně vydusit, až jsou houby měkké a bez tekutiny. Brambory nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě brambory a podušené houby, nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce, sůl a pepř. Zprudka zapečeme v hodně rozpálené troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Houbový nákyp

Komentáře

  1. Jana Kutačová   29.08.2006 | 12:30 | reagovat |

    Dělám něco podobného,když jsou čerstvé hříbečky.Je to mňam!..o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším? Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web