Houbový nákyp

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g houby čerstvé, lesní
    • 500
      g brambory vařené
    • 3
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zelenou petrželku. Přidáme nakrájené houby a dusíme, podlijeme trochou vody a necháme úplně vydusit, až jsou houby měkké a bez tekutiny. Brambory nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě brambory a podušené houby, nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce, sůl a pepř. Zprudka zapečeme v hodně rozpálené troubě.
Zařazení: Pokrmy Z brambor Z hub

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 8. 2006 12:30

    Dělám něco podobného,když jsou čerstvé hříbečky.Je to mňam!..o)