Houbovník pana Kánského

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg jáhly
    • 3
      hrst sušené houby
    • 200
      g hrubá krupice
    • 2,3
      l mléko
    • 1
      kostka masox
    • 300
      g sádlo
    • 1
      lžíce sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 6
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby necháme přes noc naložené ve vodě. Jáhly 3x propaříme a vložíme do hrnce s mlékem. Přidáme masox, sůl a houby. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 20 minut za stálého míchání.
2
Odstavíme a necháme vychladnout. Poté přecedíme, přidáme prolisovaný česnek, krupici a vejce. Vše pečlivě promíchíme. V pekáči rozpustíme sádlo a troubu předehřejeme na 250 °C. Směsí rovnoměrně vyplníme pekáč a pečeme při 250 °C 45 minut.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.