Houbovec

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg čerstvé houby
    • mléko
    • 0,3
      kg krupice
    • 0,5
      kg uzený bůček libový
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby podusíme na cibuli (uvedené množství hub je orientační, čím víc hub a čím víc různých druhů, tím lépe), opepříme, osolíme, vmícháme krupici, nakrájený bůček, mléko, vejce, utřený česnek, majoránku (vzniklé těsto musí být trochu řidší a bůček nesmí být úplně libový - houbovec musí být dost mastný).
2
Pekáč vyložíme papírem na pečení, vlijeme těsto a pečeme 30-40 minut dozlatova.
3
Mezitím si necháme vychladit pivo, protože k houbovci znamenitě chutná, a druhý den ráno půjdeme kalorie vyběhat.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Verča
    Verča |

    26. 9. 2012 17:34

    Vždy jsme houbovec dělali doma z brambor,ted jsem to vyzkoušela podle tohoto receptu a dopadlo to katastrofálně :'( nechutnalo

  • Jitka
    Jitka |

    17. 10. 2007 16:47

    Dělám něco podobného,akorát místo krupice dávám asi 8 pokrájených,v mléce namočených rohlíků.Bůček lze nahradit i salámem.Je fakt výborný!!!