Houbové pečenáče II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houby čerstvé tvrdé
    • strouhanka
    • 3
      vejce 2-3
    • rostlinný olej na smažení
    • cibule
  • Nálev
    • 1
      l voda
    • 0,3
      l bílé víno
    • 0,3
      l ocet
    • 10
      lžička cukr
    • 5
      lžička sůl
    • 4
      ks nové koření
    • 3
      ks bobkový list
    • 3
      ks hřebíček
    • 2
      lžíce hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do zlatova. Dáme do sklenice, kde střídáme vrstvu cibule a vrstvu hub.
2
Nálev: smícháme všechny uvedené přísady a vaříme asi 5 minut. Nálev necháme vychladnout a pak nalijeme do sklenice s houbami a cibulí.
3
Necháme proležet 2-3 dny v lednici.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • jitka
    jitka |

    20. 6. 2012 22:45

    Prosím, jakou to má trvanlivost?Uzavřené i po otevření?Děkuji.

  • Jana Han
    Jana Han |

    10. 11. 2005 17:46

    Pouzila jsem zampiony a byly vyborne. Male jsem obalila cele a vetsi prekrojila na polovinu.

  • Věra
    Věra |

    10. 11. 2005 10:26

    Nevím, ale napadly mě žammpiony zkuste to a dejte vědět

  • anonym
    anonym |

    10. 11. 2005 09:40

    Z kterych hub (krome tech co rostou v lese) se to da jeste delat?

  • Jana Han
    Jana Han |

    9. 11. 2005 21:33

    Vynikajici, vyborne. Po mnoha letech jsme si pochutnali. Delam dalsi varku pro navstevu. Uz se nemohou dockat a to nemaji tuseni jaka lahoda je ceka. Pridelam jeste i pecenace a utopence pani Lady. Doporucuji rozhodne vsechny tyto recepty vyzkouset. Moc za ne dekuji.Jana Han

  • Věra
    Věra |

    2. 9. 2005 08:15

    Nadměrné množství hub jsem zpacovala na pečenáče do 3 litrové láhve. Je to lahoda doporučuji. Nálev s přidáním bílého vína je pikantní.