Autor:

Houbové kuřátko

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (menší nebo vykostěná stehna)
1 ks
Sušené houby 1 hrst
Slanina 50 g
Cibule
malá
1 ks
Hladká mouka
nebo hotová jíška - trocha
 
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme trochu vyškvařit a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Na tomto základě opečeme kuřecí kousky, posypeme mletým kmínem, zalijeme houbami i s vývarem a dusíme. Chceme-li víc omáčky, přidáme vodu a kousek masoxu nebo houbového bujónu. Po chvíli zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě nebo hotovou jíškou a dusíme doměkka.

Kuře s kostmi chce trochu času, steaky jsou tak za 20 minut. Je to rychlé, voňavé (slaninka, houbičky) a výborné s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Houbové kuřátko

Komentáře

  1. Maida   03.08.2005 | 14:54 | reagovat |

    Zkoušela jsem, ale měla jsem doma jen krůtí masíčko. Bylo to skvělé!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web