Autor:

Houbové kuřátko

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (menší nebo vykostěná stehna)
1 ks
Sušené houby 1 hrst
Slanina 50 g
Cibule
malá
1 ks
Hladká mouka
nebo hotová jíška - trocha
 
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Sušené houby předem namočíme a povaříme. Kuře naporcujeme na menší kousky nebo použijeme stehenní steaky, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme trochu vyškvařit a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Na tomto základě opečeme kuřecí kousky, posypeme mletým kmínem, zalijeme houbami i s vývarem a dusíme. Chceme-li víc omáčky, přidáme vodu a kousek masoxu nebo houbového bujónu. Po chvíli zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě nebo hotovou jíškou a dusíme doměkka.

Kuře s kostmi chce trochu času, steaky jsou tak za 20 minut. Je to rychlé, voňavé (slaninka, houbičky) a výborné s bramborovým knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Žebra z grilu Žebra z grilu krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Houbové kuřátko

Komentáře

  1. Maida   03.08.2005 | 14:54 | reagovat |

    Zkoušela jsem, ale měla jsem doma jen krůtí masíčko. Bylo to skvělé!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web