Houbové karbanátky s pečeným masem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek maso pečené kuřecí, krůtí, králičí nebo vepřové
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      hrnek čerstvé houby - drobně pokrájené (žampiony nebo jiné čerstvé houby)
    • 1
      hrnek vařené brambory - nastrouhané
    • 2
      ks vejce dle velikosti 1 -
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 30
      g tvrdý sýr nastrouhaný, nejlépe Čedar,
    • 1
      ks cibule jemně pokrájená
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián - špetka (není nutný)
    • strouhanka do těsta a na obalení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme máslo v malém kastrolku a přidáme drobně pokrájenou cibuli a pokrájené houby, které necháme krátce podusit.
2
Do mísy dáme nastrouhané brambory, drobně pokrájené pečené maso, nastrouhaný česnek, podušené žampiony s cibulí, sýr, vejce, sůl, pepř, tymián a dobře promícháme. Směs dle potřeby zahustíme čerstvou strouhankou tak, aby se nám dobře tvarovaly mokrou rukou karbanátky (placičky), které před smažením obalíme ve strouhance.
3
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Eva Dlabalová
    Eva Dlabalová |

    24. 3. 2015 15:58

    Výborné šťavnaté karbenátky, ikdyž s karbenátkem z mletého masa to nemá nic společného, snad jen ten tvar. Tymián určitě nedoporučuji vynechat, dá všemu bezvadnou chuť a k houbám řekla bych že i patří. Doporučuji s bramborovou kaší, byla to delikatesa.

  • GurmánCZ
    GurmánCZ |

    15. 5. 2014 10:49

    Podle me to jidlo neni vhodne na leto.Idealni tak na podzim takze v lete urcite ne :-$ 8-)

  • alabai
    alabai |

    19. 5. 2013 07:43

    Vypadá to chutově velmi lákavě,v létě určitě vyzkouším :-P