Houbová omáčka z lišek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g lišky
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme růžovou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem z hub, rozšleháme a dohladka povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Tato houbová omáčka se hodí na vařená masa.

Komentáře k receptu

  • Alex Otahal Tirol
    Alex Otahal Tirol |

    7. 9. 2013 18:15

    Alex , 7.9.2013 Tanheimmertal.at Tirol. Rostou vsude, super omacka na smetane. ahojky :-*

  • Iva
    Iva |

    22. 10. 2011 14:10

    Mrazenim lisky nehorknou, to je hloupost, mrazime je uz leta - musi se zablansirovat jako spousta jinych veci

  • Zdenka
    Zdenka |

    18. 9. 2011 18:09

    Mražením lišky zhořknou

  • Žabka
    Žabka |

    25. 8. 2011 12:26

    To chce je napodzim zamrazit a v lednu se můžou klidně rozmrazit :-$

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    13. 12. 2005 17:00

    Hlasim z Mnichova, ze tady mame taky lisky na kazdem rohu. :-) Ale driv jsme je vzdy zavarovali na zimu do kyseleho nalevu.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    13. 12. 2005 15:09

    Liska, pokud jste v Praze, zkuste v Makru:-))

  • Pumpkin
    Pumpkin |

    13. 12. 2005 12:39

    Já jsem ve Švédsku a dnes ráno jsem si je koupil v supermarketu ;)

  • katy
    katy |

    25. 8. 2004 16:56

    Koupis je porad v ALDI,Gewerbepark 1,96149 Breitengussbach.Je to za rohem a spravna hospodynka pro dobrou houbu i pres plot skoci.

  • Liška Bystrouška
    Liška Bystrouška |

    18. 4. 2004 07:26

    CHTĚLA BYCH VĚDĚT KDE SE DAJÍ SEHNAT TŘEBA V LEDNU LIŠKY, KDYŽ NA OMAČKU DOSTANU CHUť.