Houbová omáčka s kysanou smetanou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst sušené houby
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mletý kmín
    • 1
      ks zakysaná smetana (Kelímek)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      špetka jalovec

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmažíme do růžova, zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
2
Přilijeme víno, ochutíme pepřem, jalovcem, osolíme a zašleháme kysanou smetanu. Necháme přejít varem a přidáme uvařené na drobno rozsekané houby.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucián
    Lucián |

    25. 9. 2013 11:56

    Výborná věc :-)

  • danahu
    danahu |

    28. 10. 2012 12:14

    Houbovku jsem dělala vždy z čerstvých hub,dnes jsem to zkusila se žampiony a nasušenými hříbky...naprosto skvělá chuť,krásně tmavá,voňavá....manžel si 3x přidal

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková |

    18. 7. 2012 00:54

    Skvělý recept :-) Krom jalovce jsem použila vše a je vynikající ;-)

  • Mili
    Mili |

    16. 8. 2011 23:14

    Přidat do tohot oreceptu cibuli je prasárna

  • mira vsetecka
    mira vsetecka |

    27. 7. 2009 20:03

    pecka výborný recept....jen jalovec sem nemel

  • Alena
    Alena |

    26. 10. 2006 09:26

    Vyzkoušeno, je moc dobrá. Nedávala jsem jalovec.

  • Richard Janotta
    Richard Janotta |

    20. 8. 2006 10:46

    Velmi dobré moc jsme si pochutnali,především s vínem to má uplně jiný rozměr .Moc děkuji za recept.

  • Jika
    Jika |

    5. 11. 2005 16:05

    velice dobra omacka jenom misto jalovce a vina jsem tam pridal kousek masoxu. Jinak hriby nebylo treba tak dlouho pred tim pripravovat. Stacilo odmocit v horke vode, nakrajet a hodit hrnce s cibuli a maslem, nasledne zalit vodou a nechat povarit. Jinak fakt super :-)