Autor:

Houbová čalamáda

Střední
Ingredience
Houby 2 kg
Paprika 1 kg
Cibule 600 g
Rostlinný olej 1/4 l
Kečup - jemný
nebo 250 g rajského protlaku
1/4 l
Nálev
Cukr 300 g
Sůl 60 g
Voda 2 dl
Ocet 4 dl
Pepř mletý 6 ks
Hřebíček 6 ks
Bobkový list 6 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

2 kg hub povaříme ve slané vodě 2 minuty, protom houby řádně propláchneme a přidáme rozkrájené papriky a cibuli (na kolečka) olej, kečup nebo protlak.

Nálev připravíme smícháním cukru, soli, vody octa a koření - vše 5 minut povaříme. Vše smícháme a dáme do sklenic. Zavaříme 20 minut při 85 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Houbová čalamáda

Komentáře

  1. ilonkaa   28.09.2013 | 19:35 | reagovat | závadný

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka <3

  2. ilonkaa   28.09.2013 | 19:35 | reagovat | závadný

    k objedu delam ze 1 skl.0,5l pouziji na spagety mirne opecu 250g sunk. salamu na male kosticky spise aby se prohral dam houbovou calam.zahreji a zaleji celou slehackou je to italske jidlo proste mnamka

  3. Ivushka1502   20.09.2013 | 10:37 | reagovat | závadný

    dělala jsem, měla jsem hodně hub, tak jsem chtěla vyzkoušet něco nového. Z opatrnosti jsem dělala poloviční dávku a letím na houby, protože musím přidělat. Je to fakt dobrý, neměla jsem hřebíček, ale myslím, že to nevadí.

  4. Kateřina   21.07.2011 | 21:45 | reagovat | závadný

    Úžasná čalamáda - specielně dáte-li místo 5ti pepřů lžičku barevného pepře, a použijete-li olvový olej
    do nějž rozmixujete 2 malé feferónky. Slabšíé nátury 1
    i

  5. Hana T.   26.07.2008 | 23:18 | reagovat | závadný

    Tento receptík jsem vyzkoušela a dávám za jedna. :) Jen jsem dala o trochu více kečupu, vynikající záležitost. Kyselé akorát.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web