Houbařův gulášek

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg hovězí kližka 1-1.5 , nebo vepřové
    • 1
      miska houby jakékoliv
    • 0,5
      kg párky nebo buřty
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      plechovka rajský protlak malá
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • rostlinný olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme zesklovatět cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky, opečeme, přidáme buřty, opečeme a přidáme houby, osolíme a okmínujeme a dáme dusit. Po 1/2 hodince dušení přidáme rajský protlak a dusíme, dokud není maso měkké. Dochutíme sladkou paprikou, solí, pepřem, česnekem chvilku povaříme, můžeme zahustit. Po vypnutí plotýnky, těsně před podáváním posypeme majoránkou.
2
Nejlepší je odleželý s chlebem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Jarka Vlčková
    Jarka Vlčková |

    9. 7. 2007 22:03

    z kližky dělám svíčkovou, je vynikající. Tento recept zkusím, až budou houbičky.

  • Anna
    Anna |

    13. 1. 2007 11:41

    To bude dobré papáníčko.