Houbařské těstoviny II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g těstoviny dle chuti - nudle, vřetena, flíčky...
    • 50
      g uzený špek
    • 1
      lžíce olej
    • 350
      g čerstvé houby - lesní nebo žampiony...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 4
      stroužek česnek nastrouhaný nebo nasekaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje, pak scedíme a smícháme s houbovou směsí.
2
Mezitím si připravíme houbovou směs: plátky očištěných hub spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a dáme do kastrolu s na kousky pokrájeným špekem vyškvařeným s osmaženou cibulí. Houby ochutíme, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti, přidáme česnek a osolíme. Ještě krátce osmažíme za stálého míchání. Pak smícháme s těstovinami, případně dochutíme solí a pepřem a podáváme například s okurkovým salátem, sterilovanou červenou řepou... Před podáváním můžeme posypat nasekanými bylinkami.
3
Pokud vynecháme špek, máme bezmasý pokrm.
4
Houbařské těstoviny můžeme dát i do vymazané zapékací mísy, zalít osolenými rozšlehanými vejci s mlékem a zapéct v předehřáté troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa Cibulková
    Stáňa Cibulková |

    25. 4. 2017 07:22

    Jednoduché a výborné, moc nám chutnaly!

  • Ivana Šromová
    Ivana Šromová |

    29. 1. 2016 13:42

    Výborný recept z dostupných surovin co chutná naprosto výtečně <3 .