Autor:

Houbanec

Střední
Ingredience
Sušené houby
větší množství
 
Houska 8 ks
Krupice 2 lžíce
Česnek 5 stroužek
Mléko 1 l
Vejce 3 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Tuk
1/4 kostky rozpuštěný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub, Z mouky/obilovin

Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme rozpuštěný, mírně vychladlý tuk a vše zamícháme dohromady. Dle chuti můžeme přidat česnek nebo sůl. Za občasného promíchání necháme do druhého dne odležet. Pak celou hmotu vylijeme do hlubšího plechu, nemusíme mastit, tuk je již uvnitř a necháme
při 150°C péct, dokud houbanec na povrchu nezrůžoví a nevytvoří se při krajích kůrka. Houbanec je tradiční oběd v Krkonoších na Štědrý den, ale dá se připravovat po celý rok, je chutný jak teplý, tak studený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tartaletky s houbovým salátem a hovězí tatarák na briošce Silvestr ve velkém stylu. Připravte výtečné a originální lahůdky Články z

Komentáře k receptu: Houbanec

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web