Houbáky Jaromíra Trejbala

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory Vařené
    • 250
      g hrubá mouka
    • 3
      ks žloutek 2-3
    • 300
      g čerstvé houby Nebo žampionů
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme houby, pepř, sůl a kmín a dusíme, až se odpaří všechna tekutina. Uvařené brambory rozstrouháme, smícháme s moukou, žloutky, osolíme a vypraujeme těsto, ze kterého vyválíme tenkou placku. Nakrájíme čtverce cca 10x10 cm, naplníme houbami, přeložíme a kraje dobře přitiskneme.
2
Vaříme ve slané vodě cca 6-7 minut. Hotové přelijeme cibulkou osmaženou na sádle nebo posypeme strouhankou osmaženou na másle a ještě trochu máslem polijeme.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.