Autor:

Houbáky Jaromíra Trejbala

Střední
Ingredience
Brambory
Vařené
500 g
Hrubá mouka 250 g
Žloutek
2-3
3 ks
Čerstvé houby
Nebo žampionů
300 g
Cibule 1 ks
Máslo 60 g
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Houby očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme houby, pepř, sůl a kmín a dusíme, až se odpaří všechna tekutina. Uvařené brambory rozstrouháme, smícháme s moukou, žloutky, osolíme a vypraujeme těsto, ze kterého vyválíme tenkou placku. Nakrájíme čtverce cca 10×10 cm, naplníme houbami, přeložíme a kraje dobře přitiskneme.

Vaříme ve slané vodě cca 6-7 minut. Hotové přelijeme cibulkou osmaženou na sádle nebo posypeme strouhankou osmaženou na másle a ještě trochu máslem polijeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ančovičkový salát s kapary Recepty z ostrova Sardinie Články z

Komentáře k receptu: Houbáky Jaromíra Trejbala

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web