Horskej blaf

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g uzené maso nejlépe vařené koleno
    • 2
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      kg brambory
    • kmín
    • bobkový list
    • nové koření
    • tymián
    • paprika
    • tuk na smažení
    • sůl
    • ocet
    • smetana
    • mouka na zaprášení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájené na střední kousky dáme na mírný oheň vařit se solí, kmínem. Několika kousky nového koření a bobkovým listem tak, aby byly zcela zakryté vodou. Na větší pánvi osmahneme na tuku cibuli, na ni dáme na kousky nakrájené uzené, přidáme trochu papriky (může být i ostrá), trochu tymiánu a jen malou chvíli honíme po pánvi.
2
Zaprášíme moukou, chvíli ještě na pánvi mícháme a odstavíme.
3
Pokud jsou brambory již skoro hotové, vsypeme obsah pánve k bramborám. Přidáme podle chuti masox (místo masoxu může být třeba trochu vody ve ktré se vařilo koleno, prostě, aby to bylo slané akorát).
4
Nakonec přidáme jednu až 2 lžíce octa. Fajnšmekři si mohou přidat sladkou nebo kysanou smetanu. Pokud byste chtěli mít pokrm hustší, můžete zahustit strouhaným bramborem nebo trochou škrobové moučky.
5
Nevadí, když budou brambory mírně rozvařené, je to prostě takový blaf, ale zvláště pánům to chutná.
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2007 20:13

    Tento recept delam podobne , jen zvlast povarim rajcata a papriky,rozmixuji a pridam do temer hotoveho jidla- jen kratce povarim.Je to velice chutne a navic to neda mnoho prace.Proste fajn rychlovka.Eva K.