Hornická roštěná

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 3
      ks cibule velké
    • panenský olivový olej extra
    • 300
      g slanina
    • 1
      špetka pepř mletý směs
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 100
      g uzený sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      balení zeleninová směs
    • 500
      g brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané cibule a nakrájíme na čtvrtky a půlku množství vložíme do pečící misky společně se slaninou. Maso důkladně obalíme v koření a vegetě a společně s druhou půlkou slaniny zprudka osmažíme na olivovém oleji. Až se maso zatáhne, vložíme ho do misky a přelijeme olejem. Přihodíme zbytek cibule, slaniny a zasypeme mraženou zeleninou. Pečeme hodinu a půl při 200 °C. Ke konci pečení posypeme strouhaným uzeným sýrem a necháme ho roztavit.
2
Brambory nakrájíme na tenké plátky a usmažíme ve fritéze.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Petra K.
    Petra K. |

    26. 2. 2011 17:59

    Naprosto nejlepší recept na přípravu hovězího masa, který jsem kdy jedla. Já jsem ho teda dělala s baby karotkama, ale musím se přiznat...klobouk dolů!:)