Horké čokoládové suflé

Střední
Na 6 kusů:
Mleté mandle 2 lžíce
Čokoláda na vaření 150 g
Kávový likér 4 lžíce
Hladká mouka 2 lžička
Cukr krupice 100 g
Vejce
žloutky a bílky oddělené
4 ks
Máslo
na vymazání formiček
 
Na polevu:
Čokoláda na vaření 100 g
Smetana ke šlehání 150 ml
Kávový likér 2 lžíce
Vanilková zmrzlina  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Rozehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. 6 formiček na suflé (nebo hrnečků s rovnými stěnami) o objemu 200 ml vymastěte máslem a vysypte drcenými mandlemi. Do mísy nalámejte čokoládu a zalijte ji kávou nebo likérem. Čokoládu roztavte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (2-2 a 1/2 min. na střední výkon), promíchejte, aby vnikla hladká a lesklá hmota. Nechte ji trochu vychladnout. Do rozpuštěné čokolády zamíchejte mouku, polovinu cukru a žloutky. Z bílků ušlehejte hustý sníh a postupně do něj zapracujte zbylý cukr, aby vzniklo lesklé sněhové těsto. To pak zamíchejte do čokoládové směsi - nejlépe po několika dávkách a velmi opatrně, abyste co nejvíc zachovali drahocennou lehkost. Rozdělte směs do formiček nebo hrnečků. Vložte do trouby a pečte 15-20 min., aby malé nákypy správně vyběhly a měly na omak pevnou kůrku. Pokud je po téhle době povrch ještě měkký, pečte ještě 5 min.
Mezitím připravte polevu. Čokoládu rozlámete nebo nasekejte, do menšího rendlíku nalijte smetanu a nechte ji dojít k varu. Stáhněte plamen a do horké smetany přidejte čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs. Nakonec přilijte kávu nebo některý z likéru a už dále nevařte. Při podávání můžete vršek suflé rozlomit, ale nemusíte a do pukliny vpravit lžící zmrzliny a přelít ji trochou horké čokoládové polevy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Horké čokoládové suflé

Komentáře

  1. Anonym   24.08.2007 | 8:00 | reagovat | závadný

    Souhlasím s Adél ,proč ho nenapsat když je vyzkoušený a je chutný.Ne každý odbírá Apetit.Ruku na srdce,kdo by vymyslel takovýto recept musel by být cukrář!

  2. Adél   23.08.2007 | 13:39 | reagovat | závadný

    chtěla bych se paní Maršálkové zastat, já myslím, že je tady spousty a spousty receptů, které jsem doslova opsané ať už z časopisu, knížky apod.. A proč ne? Když nějaký recept vyzkouším a jsem s ním spokojená, proč ho "neopsat" dál? :-)

  3. Aljuska   23.08.2007 | 11:33 | reagovat | závadný

    Tak opsat recept dokaze fakt kazdy! Kdyby "autorka" alespon uvedla, ze to do slova a do pismene okopirovala z Apetitu, nebo se nepysnila pod receptem svym jmenem...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web