Horká drožďová pomazánka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kostka droždí
    • máslo
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • mléko
    • 3
      ks rohlík
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a upražíme do světle hněda. Přidáme nakrájené a předem v mléce namočené rohlíky, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a nakonec dáme syrová vejce. Ještě chvíli na sporáku mícháme, až se vejce srazí a pomazánka se spojí v jednu hmotu. Podáváme jako samostatný teplý pokrm. Chutná i za studena. Není třeba k ní brát další pečivo. Droždí můžeme dát víc nebo míň, záleží na chuti.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • Lubica Polláková
    Lubica Polláková |

    24. 6. 2007 19:13

    Já ,aby oblafla děti,aby jedli tuto pomazánku,přidám místo půlky droždí nivu,a dávám na toustovej chleba,z kterého udělám trojuhelníky.

  • Jana
    Jana |

    16. 2. 2007 22:26

    no,je to jako z vaječinou,neumím si ji přectavit bez pečiva,tohle taky moc ne,ale s chlebem to určitě zkusím,možná by se tím daly plnit půlky vajec na nějakou oslavu,ale musím zkusit,jak je to husté